ΤΟΠΙΚΑ

Γενικοί αστυνομικοί έλεγχοι με 11 συλλήψεις στο Αλιβέρι

γενικοί-αστυνομικοί-έλεγχοι-με-11-συλλή-23087

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Αλιβερίου.

Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου και του Τμήματος Τροχαίας Βόλου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, συνελήφθησαν 11 άτομα και συγκεκριμένα:

– επτά ημεδαποί, ηλικίας από 24 έως 64 ετών, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

– ένας 69χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με ποινή φυλάκισης ενός έτους και οκτώ μηνών με τριετή αναστολή, για παράβαση της νομοθεσίας περί θεμάτων κοινωνικής ασφάλισης.

– ένας 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, με ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, για το αδίκημα της κλοπής.

– ένας 41χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με ποινή φυλάκισης πέντε μηνών, για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και

– μία 45χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούν δύο αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με ποινή φυλάκισης συνολικά ενός έτους και ενός μήνα, με τριετή αναστολή, για παράβαση της νομοθεσίας περί επέκτασης των πολεοδομικών σχεδίων, οικιστικής ανάπτυξης και σχετικών ρυθμίσεων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν συνολικά 87 τροχονομικές παραβάσεις και συγκεκριμένα:

  • 1 για μέθη,
  • 21 για υπέρβαση ορίου ταχύτητας,
  • 1 για χρήση κινητού τηλεφώνου,
  • 5 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,
  • 8 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
  • 14 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,
  • 16 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου,
  • 1 για Κ.Τ.Ε.Ο. και
  • 20 λοιπές παραβάσεις.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου