ΤΟΠΙΚΑ

Βροχή καταγγελιών για αποστολή ελαττωματικών προϊόντων

βροχή-καταγγελιών-για-αποστολή-ελαττ-23315

Πλήθος καταγγελιών για τον τομέα προϊόντων – υπηρεσιών έχει διαχειριστεί, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η «Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας», η οποία εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές.

Σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, πρόσφατα έλαβε και διαχειρίστηκε καταγγελία καταναλωτή κατά μεγάλου καταστήματος επίπλων και ειδών υγιεινής, η οποία αφορούσε ελαττωματικά προϊόντα και προϊόντα τα οποία ήταν διαφορετικά από αυτά που παραγγέλθηκαν. Ο καταναλωτής παρήγγειλε έπιπλα μπάνιου και είδη υγιεινής συνολικής αξίας 518 €. Κατά την παραλαβή τους, ήταν στη δυσάρεστη θέση να συνειδητοποιήσει ότι η εταιρεία δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της όπως θα έπρεπε, καθώς σύμφωνα με την Ενωση απέστειλε τα προϊόντα σε διάστημα δύο μηνών, ενώ είχε συμφωνηθεί η παραλαβή τους εντός 25 ημερών.

«Κάποια από τα προϊόντα ήταν ελαττωματικά, καθώς είχαν φθορές ή παρουσίαζαν προβλήματα κατά τη λειτουργία τους» σύμφωνα με την Ενωση, η οποία τελικά μεσολάβησε υπέρ του καταγγέλλοντα και υποχρέωσε την εταιρεία να αντικαταστήσει όλα τα προϊόντα τα οποία ήταν ελαττωματικά ή λανθασμένα, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση ή άλλη υποχρέωση από πλευράς του καταναλωτή.

Να σημειωθεί, πως η Ενωση έχει διαχειριστεί και άλλα τέτοια περιστατικά ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των καταγγελιών αυτής της κατηγορίας αφορούν ελαττωματικά προϊόντα, αγγίζοντας το εντυπωσιακό ποσοστό του 62,8% του συνόλου των καταγγελιών της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Η Ένωση ενημερώνει τους καταναλωτές, σχετικά με τα δικαιώματά τους σε περίπτωση ελαττωματικών προϊόντων, ώστε να μην αισθάνονται απροστάτευτοι και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους όταν χρειάζεται.

Για περισσότερες πληροφορίες, ερωτήματα ή καταγγελίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας: Τel : 210-8817730 Ε.Ε.Κ.ΒΟΛΟΥ τel. 2421024735, Web: www.eeke.gr, e-mail: [email protected], fb: www.facebook.com/enosikatanaloton/

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου