ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγύρι σήμερα στο Σέσκλο

πανηγύρι-σήμερα-στο-σέσκλο-24990

Παραδοσιακά πανηγύρια για θρησκευτικές γιορτές, ή για την ανάδειξη τοπικών προϊόντων, πραγματοποιούνται στο σύνολο των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων του ενιαίου δήμου, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου.

Η έναρξη του κύκλου εκδηλώσεων πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τον εορτασμό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών της τοπικής κοινότητας Σέσκλου, που έχει καθιερωθεί σύμφωνα με την τοπική παράδοση να γιορτάζεται στις αρχές Μαΐου, και συγκεκριμένα στις 8 του μηνός.

Οι εκδηλώσεις έχουν διήμερη διάρκεια και το πρόγραμμα των εορτασμών έχει διαμορφωθεί ως εξής: Σήμερα Δευτέρα 7 Μαΐου, ώρα 19.00, πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιου Αναγνωστόπουλου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, θα ακολουθήσει κέρασμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού. Στις 20.30 ακολουθεί παραδοσιακό πανηγύρι στην πλατεία Σέσκλου με ζωντανή ορχήστρα και τοπικούς χορούς.

Την Τρίτη 8 Μαΐου, ώρα 07.00, όρθρος και στις 09.00 πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Επιφάνιου Δημητρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου