ΤΟΠΙΚΑ

Πρωταγωνιστές: Ανδρέας Τσεκούρας

πρωταγωνιστές-ανδρέας-τσεκούρας-851206

Διανύει ήδη την δεύτερή του χρονιά παίζοντας για την ομάδα του Κεραυνού Σαμπάναγα και έχει κατακτήσει την συμπάθεια κάθε αντιπάλου που τον βλέπει να αγωνίζεται και να τρέχει σαν άλογο χαϊδεύοντας παράλληλα την μπάλα. Ο Ανδρέας Τσεκούρας γεννήθηκε στις 11-3-1990, θεωρείται από τα ταλέντα της περιοχής μας και πριν τον Κεραυνό ήταν και στους μικρούς του Εθνικού Ολυμπιακού. Οταν κάποιος τον βλέπει να παίζει, θεωρεί πως το ώριμο και όμορφο παιχνίδι του δεν ανήκει σε 17χρονο, πόσο μάλλον όταν τον έβλεπαν πριν δύο χρόνια. Ήδη ο Ανδρέας Τσεκούρας έχει δεχθεί αρκετές κρούσεις από συλλόγους της περιοχής αλλά και από ομάδες εκτός Μαγνησίας, όπως η Skoda Ξάνθη. Προς το παρόν για τον νεαρό τίποτα δεν είναι σίγουρο και το τέλος της περιόδου ίσως να τον φέρει μακριά από τα γήπεδα της περιοχής μας. Κατά την τελευταία αγωνιστική της Α Τοπικής Κατηγορίας ο 17χρονος επιθετικός σημείωσε ένα μόλις τέρμα, αλλά έφτιαξε ακόμη τέσσερα στην νίκη του Κεραυνού επί του Σαρακηνού. Ο προπονητής του άλλωστε, γνωρίζοντάς τον από το Α ως το Ω, τον χρησιμοποίησε ως δεξί χαφ και όχι ως επιθετικό όπως συνηθίζεται. Άλλωστε όταν ξέρεις να μιλάς στην μπάλα, αυτή περνά από τα πόδια σου και δείχνεις την αξία σου από όπου και αν βοηθάς την ομάδα σου. Αρκεί αυτό το ταλέντο να το έχεις στα γονίδιά σου, όπως το έχει ο Ανδρέας Τσεκούρας.
Για άλλες ποδοσφαιρικές πολιτείες ετοιμάζονται να φύγουν ποδοσφαιρικά ταλέντα από τη Μαγνησία, αφού σε μικρή ηλικία άρχισαν να ξεχωρίζουν. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έφυγαν από τη Μαγνησία για να παίξουν σε άλλες ομάδες αρκετοί παίκτες (Τριχιάς, Καραδέμητρος, Κουτσοκώστας, Παλιούρας, Καραγιάννης,
Κωστής, Σήψας, Τσιμπανάκος, Ζιάκας, Τακτικός, Καρατζάς, Καρανικολάου, Σίμος, Σκούρας, Μπιζάτης, Παναγιώτου, Δενελάβας, Κάϊας, Κόφφας κ.α.), αλλά στην ουσία ο τελευταίος που έφυγε για να έχει μεγάλη καριέρα με μεγάλη διάρκεια ήταν ο Θανάσης Κωστούλας, που μετά την Καλαμάτα και τον Ολυμπιακό και αφού φόρεσε και τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, τώρα αγωνίζεται στην Ξάνθη.
Θετική και μεγάλη ήταν πιο πριν η καριέρα του Βασίλη Βασιλάκου σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, του Γιώργου Καραμίχαλου που έπαιξε σε Μακεδονικό και μετά ήταν για την εποχή η πιο ακριβή μεταγραφή του Πανιωνίου, του Βαγγέλη Τσουκάλη που μετά τις Σέρρες πήγε Λάρισα και έπαιξε και στην Κύπρο και ακόμη πιο παλιά η μεταγραφή του Παναγιώτη Μαυρίδη από τον Θησέα στον Ηρακλή, του Μανώλη Χανταμπάκη από τη Νίκη στον ΟΦΗ, αλλά και οι μετακινήσεις του Κώστα Σταματίου και του Βαγγέλη Βουρούκου στη Λάρισα, του Τάκη Τσόγκα και του Γιώργου Στέκα στον Πιερικό… Ο Τσεκούρας πάντως δεν είναι ο μοναδικός στις περιπτώσεις παικτών του τοπικού ποδοσφαίρου που έχουν προκαλέσει ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων , αφού υπό παρακολούθηση βρίσκονται και άλλοι όπως οι Λαγός (Αλμυρός), Λόρι (Μαγνησιακός), Πάσιος (ΓΣΑ), Στεργιόπουλος (Μαγνησιακός), Αρβανίτης (Ακρόπολη), Τσιαντής (Ρήγας) , Μπλότσικας (Νέοι Αθλητές Νίκης), Καλόγηρος (Κένταυρος), Βενιέρης(Δάφνη), Γιαννόπουλος (Πανιώνιος)και άλλοι .

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου