ΤΟΠΙΚΑ

Ο «Κλεισθένης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς

ο-κλεισθένης-στο-δημοτικό-συμβούλι-25998

Επί τάπητος στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου που συνεδριάζει τη Δευτέρα 7 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, έρχεται το θέμα της μεταρρύθμισης του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο δήμαρχος Παν. Κουτσάφτης θα ενημερώσει για το πρόγραμμα «Κλεισθένης», καθώς και για τις ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Στην ίδια συνεδρίαση αναμένεται να εγκριθεί ο σχεδιασμός του δήμου για τη δημιουργία μίας νέας πιστοποιημένης και ασφαλούς παιδικής χαράς σε κάθε ένα από τα εννέα χωριά του δήμου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος» μέσω του οποίου υπάρχει επιχορήγηση της τάξης των 206.000 ευρώ, αλλά και για την ενίσχυση του δημοτικού στόλου μηχανημάτων με έναν φορτωτή και ένα φορτηγό.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος» εντάσσεται εξάλλου και πρόγραμμα επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει επίσης αναμόρφωση του προϋπολογισμού και κατανομής χρηματοδότησης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου