ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτά θα είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα

ανοιχτά-θα-είναι-σήμερα-τα-εμπορικά-κα-26013

Ανοιχτή είναι σήμερα Κυριακή η εμπορική αγορά Βόλου και Νέας Ιωνίας. Τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Αποστόλης Οντόπουλος, λέει ότι η σημερινή Κυριακή περιλαμβάνεται στις οχτώ θεσμοθετημένες Κυριακές για τη λειτουργία της αγοράς.

Τα καταστήματα λειτουργούν λοιπόν προαιρετικά. Ο εμπορικός κόσμος, όπως είναι γνωστό διεκδικεί να καταργηθούν οι θεσμοθετημένες Κυριακές εργασίας.

«Δεν προσφέρουν τίποτα παραπάνω στον τζίρο των καταστημάτων», είπε ο κ. Οντόπουλος.

Παράλληλα τα καταστήματα συνεχίζουν μέχρι και την Πέμπτη 10 Μαΐου τις ενδιάμεσες εκπτώσεις.

«Οι εκπτώσεις στην εμπορική αγορά διαρκούν έως τις 10 Μαΐου. Οποιοσδήποτε συνεχίσει τις εκπτώσεις και πέραν της προαναφερόμενης ημερομηνίας είναι παράνομος. Εμείς ζητάμε να τηρηθεί η νομιμότητα», είπε ο ίδιος.

Αυτό που λείπει από τους καταναλωτές εκτιμάται ότι είναι τα χρήματα. «Από εκεί και πέρα ο θεσμός των εκπτώσεων έχει εκφυλιστεί. Είμαστε σε ένα μόνιμο καθεστώς εκπτώσεων και προσφορών», εξήγησε ο ίδιος. Η εμπορική αγορά διέρχεται δύσκολες μέρες και χρειάζεται τη στήριξη των καταναλωτών.

Ανοιχτή και η αγορά του Αλμυρού

Προαιρετικά λειτουργεί σήμερα με το ίδιο ωράριο και η εμπορική αγορά του Αλμυρού.

Για τη λειτουργία της αγοράς πάντως, υπάρχουν αντιδράσεις. Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Αλμυρού λέει: « Όχι στο ωράριο των πολυεθνικών. Κυριακή αργία όλων των εργατών!», και καλεί «όλους τους συναδέλφους στον κλάδο να μην ανεχθούν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Να μη δεχτούν τη δουλειά όποτε, με όποιους όρους και με όποιο μισθό θέλει η μεγαλοεργοδοσία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου