ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλιο του ΚΚΕ για την επίσκεψη Αχτσιόγλου –Ηλιόπουλου στον Βόλο

σχόλιο-του-κκε-για-την-επίσκεψη-αχτσιό-26303

Από την Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ αναφορικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης στον Βόλο της Υπουργού και του Υφυπουργού Εργασίας, Εφης Αχτσιόγλου και Νάσου Ηλιοπούλου αντίστοιχα, αναφέρονται τα εξής:

“Η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Ν. Ηλιόπουλος επισκέφτηκαν το Βόλο έχοντας στις αποσκευές τους όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που παρέλαβαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και όχι μόνο δεν κατήργησαν, αλλά εμπλούτισαν με νέα πιο σκληρά μέτρα (χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, χτύπημα στο ασφαλιστικό και μειώσεις στις συντάξεις, γενίκευση της υποαπασχόλησης δηλαδή της μισής ζωής κτλ.).

Στις δηλώσεις και τις συναντήσεις, το κυβερνητικό κλιμάκιο προσπάθησε ανεπιτυχώς να εξωραΐσει την πολιτική που θυσιάζει το λαό προς όφελος της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις για την καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ, παραμονές του συλλαλητηρίου, που επιβεβαιώνουν την αποφασιστικότητα και αυτής της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα κέρδη του κεφαλαίου.

Οι υποσχέσεις για μείωση της ανεργίας, για αυξήσεις στον κατώτατο μισθό δεν πρέπει να ξεγελάσουν τους εργαζόμενους. Έχουν πείρα. Τώρα συμπόρευση με το ΚΚΕ και οργάνωση παντού για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και το δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας. Για την ανατροπή του σάπιου συστήματος της φτώχειας και της εκμετάλλευσης”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου