ΤΟΠΙΚΑ

Επέστρεψαν στην Ανω Κερασιά οι επίδοξοι χρυσοθήρες

επέστρεψαν-στην-ανω-κερασιά-οι-επίδοξ-474024

Μετά από ένα ολόκληρο μήνα που έγινε η πρώτη απόπειρα, αφού φυσικά είχαν εκδοθεί οι σχετικές άδειες από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, χθες από το πρωί ξεκίνησαν εκ νέου οι έρευνες στο ιστορικό χωριό της Άνω Κερασιάς.

Το «ψάξιμο» γίνεται υπό την επίβλεψη της Αστυνομίας της περιοχής, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία των υπηρεσιών Υπουργείων, που έχει λάβει όλα τα μέτρα και έχει κυκλώσει το χώρο προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα.

Τα ειδικά μηχανήματα των ιδιωτών σκάβουν στην περιοχή «Σουβάλα» στην Άνω Κερασιά.

Οι «χρυσοθήρες» επέστρεψαν με αναπτερωμένο ηθικό προκειμένου να αναζητήσουν το «θησαυρό», έχοντας σε πλήρη διάταξη όλο το σχετικό εξοπλισμό.

Παρόντες κατά τη διάρκεια όλης της μέρας που συνεχίζονταν το σκάψιμο σε διάφορα σημεία από ειδικά μηχανήματα, εκπρόσωπος του Δήμου Κάρλας, του Δασαρχείου, του Υπουργείου Πολιτισμού, της Κτηματικής Υπηρεσίας και φυσικά ο Αστυνόμος Καναλίων.

Η έρευνα σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεχιστεί και αύριο στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι οι χρυσοθήρες πριν καταθέσουν τη σχετική αίτηση είχαν κάνει μετρήσεις στην περιοχή που τους επιβεβαίωσαν, όπως ισχυρίζονται, την ύπαρξη λιρών που εκτιμάται ότι θάφτηκαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου και της Αντίστασης στο μαρτυρικό χωριό της Άνω Κερασιάς. Όπως πιστεύουν ορισμένοι, πρόκειται για μπαούλα με λίρες που τοποθετήθηκαν σε συγκεκριμένη πλαγιά.

Για τον εντοπισμό του θησαυρού χρησιμοποιούνται γεωτρύπανα που μπορούν να φτάσουν μέχρι βάθους ακόμη και 50 μέτρων.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου