ΤΟΠΙΚΑ

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην απόδοση λογαριασμών της ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ

αδικαιολόγητη-καθυστέρηση-στην-απόδ-27068

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφορικά με το ζήτημα της μη έγκαιρης ενημέρωσης της ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ, για όσους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος εξοφλούνται μέσω των ταχυδρομείων. Ο βουλευτής Μαγνησίας επισημαίνει προς τον αρμόδιο υπουργό ότι η καθυστέρηση στην απόδοση εισπράξεων από τα ΕΛΤΑ προς τη ΔΕΗ έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα σε συνεπείς καταναλωτές, οι οποίοι εμφανίζονται ως οφειλέτες, ενώ έχουν ήδη εξοφλήσει τους λογαριασμούς τους.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο Χρήστος Μπουκώρος, «Αναστατωμένοι είναι εκατοντάδες καταναλωτές που επιλέγουν τα ΕΛΤΑ, για να πληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, καθώς η εξόφληση τους δεν περνάει στο σύστημα. Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι οι καταναλωτές να λαμβάνουν φουσκωμένους λογαριασμούς, ενώ φαίνονται ως ανεξόφλητοι όσοι έχουν ήδη εξοφληθεί.

Το πρόβλημα που έγκειται στις πληρωμές μέσω ΕΛΤΑ έχει ως αποτέλεσμα, συνεπείς, ως προς τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, καταναλωτές να χάνουν την έκπτωση του 15% για την έγκαιρη αποπληρωμή και να χρεώνονται με διπλούς λογαριασμούς.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Γιατί καθυστερεί η έγκαιρη ενημέρωση του συστήματος της ΔΕΗ για τους λογαριασμούς που εξοφλούνται μέσω ΕΛΤΑ;
  2. Πώς προτίθεται να επιλύσει το πρόβλημα που δημιουργείται με την αποπληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ μέσω ΕΛΤΑ;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου