ΤΟΠΙΚΑ

Σε τρία κομμάτια ένα Δημοτικό Σχολείο

σε-τρία-κομμάτια-ένα-δημοτικό-σχολείο-474062

 

Κατακερματισμένο είναι το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρεσίου, το οποίο εδώ και δύο χρόνια στεγάζεται σε τρία σχολεία σε ισάριθμες περιοχές! Η Α’ και η Β’ τάξη κάνουν μάθημα στην Τσαγκαράδα, η Γ’ και η Δ’ στο Ξουρίχτι και η Ε’ και η Στ’ στο Μούρεσι. Αιτία αυτής της διασποράς των μαθητών είναι η έλλειψη κτηριακών εγκαταστάσεων στην περιοχή.

Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία που υφίστανται οι 58 μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουρεσίου που είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται σε διαφορετικές περιοχές για να φοιτήσουν στο σχολείο ανάλογα με την τάξη τους.

Εδώ και δύο χρόνια, εξαιτίας έλλειψης κτηρίου, οι μαθητές διασκορπίζονται στην Τσαγκαράδα, το Ξουρίχτι και το Μούρεσι για να κάνουν μάθημα, ενώ όταν αλλάζουν τάξη, αμέσως πρέπει να αλλάξουν και περιοχή. Ειδικότερα οι μαθητές της πρώτης και δευτέρας Δημοτικού παρακολουθούν μαθήματα στην Τσαγκαράδα, της τρίτης και τετάρτης στο Ξουρίχτι και οι μεγαλύτεροι μαθητές στο Μούρεσι.

Διασκορπισμένοι όμως είναι και οι δάσκαλοι αλλά και η διεύθυνση του σχολείου. Οι δάσκαλοι, ανάλογα με την τάξη στην οποία διδάσκουν, βρίσκονται στην αντίστοιχη περιοχή, ενώ ο διευθυντής του σχολείου βρίσκεται στο Μούρεσι.

Γονείς και μαθητές εδώ και καιρό διαμαρτύρονται γι’ αυτή την κατάσταση, ζητώντας τη δημιουργία ενός σχολείου το οποίο θα μπορέσει να φιλοξενήσει όλα τα παιδιά σε ένα μόνο σημείο. Επιπλέον διαμαρτύρονται για την καθημερινή ταλαιπωρία που υφίστανται τα παιδιά τους σε σχέση με τη μετακίνησή τους με τα λεωφορεία. Οι γονείς επισημαίνουν πως όταν τα παιδιά τους αλλάζουν τάξη, αμέσως ακολουθούν και διαφορετικό δρομολόγιο.

Προχθές το απόγευμα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου παρουσία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιάννη Παπαϊωάννου και του προϊσταμένου του 3ου γραφείου κ. Στ. Λάζου πραγματοποίησε γενική συνέλευση για να μιλήσει για το θέμα.

Εκεί οι γονείς εξέθεσαν το πρόβλημα στον Διευθυντή και ομόφωνα αποφασίστηκε να κινηθούν οι διαδικασίες προκειμένου να στεγαστεί το σχολείο στο Νανοπούλειο κτήριο στην Τσαγκαράδα.

Ο κ. Παπαϊωάννου ανέλαβε να συντονίσει το Δήμο και τον ΟΣΚ προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο εσωτερικό του κτηρίου, έτσι ώστε από τον Σεπτέμβριο του 2011 να έχουν μόνο ένα σχολείο οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μουρεσίου.

Παρ’ όλα αυτά οι μαθητές θα συνεχίσουν να είναι διάσπαρτοι μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου