ΤΟΠΙΚΑ

Μπλόκο σε τούρκικο τσιμέντο

μπλόκο-σε-τούρκικο-τσιμέντο-474084

Μπλόκο σε τούρκικο πλοίο που μετέφερε τσιμέντο από τη γειτονική χώρα από συνδικαλιστές του Ομίλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Συνδικαλιστές του Βόλου αλλά και από την Εύβοια και την Αθήνα «όρθωσαν» χθες το δικό τους τείχος στις αλόγιστες εισαγωγές τσιμέντου ξένης προέλευσης.

Από το πρωί χθες ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Τσιμέντων Αγριάς Βάιος Κουκλουμπέρης και ο γ.γ. Βασίλης Χαλαστάρας, μαζί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τσιμέντου Βαγγέλη Χατζιάρα που εργάζεται στο εργοστάσιο του Βόλου και άλλους συνδικαλιστές και εργαζόμενους από περιοχές που δραστηριοποιείται η ΑΓΕΤ, συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι τις Χαλκίδας, έχοντας την πληροφορία ότι καράβι με τούρκικη σημαία θα κατέπλεε στην πόλη μεταφέροντας τούρκικο τσιμέντο. Το «μπλόκο» συνεχίζονταν μέχρι αργά χθες το απόγευμα με τους εκπροσώπους της ντόπιας τσιμεντοβιομηχανίας να ζητούν την παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί στο Βόλο το περασμένο καλοκαίρι, όταν έγινε προσπάθεια να αποπλεύσει καράβι μεταφέροντας τούρκικο τσιμέντο, κάτι τέτοιο ωστόσο απετράπη την τελευταία στιγμή μετά από παρέμβαση της Ομοσπονδίας Τσιμέντου.

Σύμφωνα με καταγγελίες των σωματείων της ΑΓΕΤ Ηρακλής και της Ομοσπονδίας το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι εισαγωγές τσιμέντου στην πατρίδα μας, ιδιαίτερα μάλιστα μέσω Τουρκίας.

«Οι αθρόες εισαγωγές τσιμέντου στην Ελλάδα στην ουσία υποσκάπτουν το μέλλον ενός υγιούς και ανταγωνιστικού βιομηχανικού κλάδου, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητά του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία και φυσικά για τις θέσεις εργασίας» υπογραμμίζει η Ομοσπονδία Τσιμέντου και γι’ αυτό θεωρεί απαραίτητη την άμεση λήψη κάθε μέτρου που θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία των μονάδων παραγωγής τσιμέντου, πολλώ δε μάλλον εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μείωσης που καταγράφεται στις εξαγωγές του εγχώριου τσιμέντου.

Σημειώνεται εξάλλου ότι το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι τουρκικές τσιμεντοβιομηχανίες σχεδιάζουν να επενδύσουν σε ολόκληρη την Ελλάδα και ειδικότερα σε περιοχές που έχουν λιμάνι για να κατασκευάσουν σταθμούς εφοδιασμού με τσιμέντο δικής τους παραγωγής, σε τιμές που υπολείπονται κατά πολύ αυτών που έχουν οι ελληνικές τσιμεντοβιομηχανίες, ώστε να αποσπάσουν υψηλά μερίδια.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου