ΤΟΠΙΚΑ

Γιορτάζοντας τα 70 χρόνια o Εθνικός Ολυμπιακός γιορτάζει και την άνοδο

γιορτάζοντας-τα-70-χρόνια-o-εθνικός-ολυμ-851206

Ο Εθνικός Ολυμπιακός
Γιορτάζοντας 70 χρόνια από την ίδρυσή του (ετ. ιδρ. 1937) γιορτάζει και άνοδο, αφού και μαθηματικά πρωταθλητής στον 4ο ‘Όμιλο του περιφερειακού πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής είναι ο Εθνικός Ολυμπιακός μετά τη νίκη του στον Αγιο Κωνσταντίνο επί του Άρη με 0-4. Ο Ολυμπιακός σε συνδυασμό με την ήττα του Ρήγα Φεραίου στο Βελεστίνο από τον Απόλλωνα Λάρισας αύξησε τη διαφορά σε 15 βαθμούς κάτι που είναι αδύνατον να καλυφθεί στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές. Με προπονητή τον Μιχάλη Ζιώγα και πρόεδρο τον Τάκη Σταυρίδη πανηγυρίζεται η άνοδος της ιστορικής ομάδας στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, την επιστροφή της ουσιαστικά στις Εθνικές κατηγορίες μετά τον υποβιβασμό της στη Δ΄ Εθνική τη περίοδο 2002-2003. Για την 31η αγωνιστική οι ερυθρόλευκοι θα υποδεχθούν το Κίσσαβο Συκουρίου.

Ο Ρήγας Φεραίος
Ο Απόλλωνας Λάρισας σε παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής της Εθνικής Ερασιτεχνικής έσπασε το αήττητο σερί του Ρήγα Φεραίου στο Βελεστίνο. Ο Απόλλων έκανε βήμα σωτηρίας κερδίζοντας
1-2 και αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα των «κυανολεύκων» σε ματς πρωταθλήματος από τον Σεπτέμβριο του 2005 (2-1 από τη Φαρκαδόνα), ενώ όσον αφορά στη φετινή σεζόν, μόνο ο Φωκικός κατάφερε στην πρεμιέρα να πάρει βαθμό, καθώς απέσπασε «λευκή» ισοπαλία. Ακολούθησαν 12 νίκες του Ρήγα και ήρθε η ομάδα της Φιλιππούπολης για να χαλάσει χθες αυτό το εντυπωσιακό σερί. Πάντως το αποτέλεσμα αυτό είναι ανώδυνο για τους Βελεστινιώτες που ουσιαστικά έχουν εξασφαλίσει την 2η θέση του πρωταθλήματος, μια και διατηρούν διαφορά 12 βαθμών από τον τρίτο Άρη Αγίου Κωνσταντίνου. Αντίθετα, για τον Απόλλωνα οι τρεις βαθμοί που πήρε ήταν κυριολεκτικά από… χρυσάφι, καθώς ανέβηκε πάνω από τη διαχωριστική γραμμή του υποβιβασμού.
Ο Αστέρας Ριζομύλου
Εναν πρωταγωνιστή είχε το παιχνίδι στα Τρίκαλα ανάμεσα στους Παραληθαίους και τον Αστέρα Ριζομύλου και αυτός ήταν ο Αστέρας που κέρδισε με σκορ 3-0. Οι φιλοξενούμενοι, απαλλαγμένοι από το άγχος στα εκτός έδρας παιχνίδια, πρόσθεσαν ακόμη μια νίκη στο ενεργητικό τους, αφού αυτή ήταν 11η νίκη σε 28 αγώνες και 6η εκτός έδρας σε σχέση με τις μόλις πέντε που έχουν επιτευχθεί στο Ριζόμυλο.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 30ης αγωνιστικής
Φωκικός-Φαρκαδόνα 2-0
(2Παπανικολάου-50πεν Ιωάννου)
Παραληθαίοι-Αστέρας 0-3
(11Πλασταράς,57,68Λέτσιος)
Αχιλλέας-Φιλοκτήτης 0-0
Ταυρωπός-Νίκαια 3-1
(20Παπαευθυμίου,68Τζιλός,72Παππάς-57Ζαφείρης)
Ηρακλής Χ.-Βελούχι 2-2
(43Καββαδίας-65Σαγώνας-70Αναστασόπουλος)
Κίσσαβος-ΑΟ Καρδίτσας 2-1
(9Γεωργούλας.89πεν Νεμπεγλέρας-94πεν Κουκούλης)
Ρήγας Φερ.-Απόλλων Λαρ. 1-2
(65Λυρίτσης-30Κανιούρας,32Μπάρδας)
Άρης Αγ.Κων-Εθν.Ολυμπιακός 0-4
(6Τσατσαλίδης, 12Γκάγκας,25Κωστόπουλος,77Τζέκος)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου