ΤΟΠΙΚΑ

Αδιάθετες πέντε θέσεις προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

αδιάθετες-πέντε-θέσεις-προσωπικού-στ-27582

Αδιάθετες από το 2016 παραμένουν πέντε θέσεις μόνιμου διδακτικού προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας, με αφορμή δημοσιεύματα για ελλείψεις διδακτικού προσωπικού σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στη χώρα.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου, το 2016 δόθηκαν στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ 550 θέσεις μόνιμου διδακτικού προσωπικού, με εξασφαλισμένες από τον προϋπολογισμό τις αναγκαίες πιστώσεις. Ωστόσο, από τις 414 που διατέθηκαν για τα Πανεπιστήμια, τα Ιδρύματα ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες για 277 θέσεις, και παραμένουν αδιάθετες 137 θέσεις ΔΕΠ, ενώ από τις 136 που διατέθηκαν για τα ΤΕΙ, τα Ιδρύματα ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες για 101 θέσεις και παραμένουν αδιάθετες 35 θέσεις.

Επιπλέον, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έδωσε άλλες 500 θέσεις μελών ΔΕΠ για το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018 οι οποίες μέχρι σήμερα είτε δεν έχουν προκηρυχθεί από τα Πανεπιστήμια, είτε τα Ιδρύματα τις έχουν προκηρύξει αλλά δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες που απαιτούνται, αφού στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου δεν έχει φθάσει κανένας ολοκληρωμένος φάκελος διορισμού μέλους ΔΕΠ.

Βάσει των στοιχείων, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αντιστοιχούν 20 θέσεις. Το σύνολο των 18 τμημάτων ενισχύεται με μία θέση, με εξαίρεση το τμήμα Ιατρικής που έλαβε δύο θέσεις και το τμήμα Πληροφορικής που έλαβε τρεις θέσεις. Στο Π.Θ. έγιναν 15 διορισμοί. Υπολείπονται πέντε θέσεις για ισάριθμα τμήματα, και συγκεκριμένα για τα τμήματα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, ΤΕΦΑΑ, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πληροφορικής και Πολιτικών Μηχανικών.

«Είναι απαράδεκτο πρυτάνεις και συνδικαλιστικοί φορείς των Πανεπιστημίων με κάθε ευκαιρία να επικαλούνται στον δημόσιο λόγο τους τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, επιρρίπτοντας ευθύνες στην πολιτεία. Προφανώς, επειδή η πραγματικότητα είναι διαφορετική, μήπως οι δηλώσεις αυτές εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες; Σίγουρα, πάντως, βλάπτουν το δημόσιο Πανεπιστήμιο. Ως Υπουργείο, από το 2016 βάλαμε τέλος στην αδιοριστία του ερευνητικού και διδακτικού προσωπικού, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα ορισμένα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ με ευθύνη τους δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Είναι ακατανόητη η ολιγωρία των διοικήσεων ορισμένων Ιδρυμάτων να μην προχωρούν τις διαδικασίες και να επιδίδονται σε παραπλανητικές και πολιτικάντικες δηλώσεις», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου