ΤΟΠΙΚΑ

«Ζωή» από το Πανεπιστήμιο θα πάρει η πρώην Βαμβακουργία

ζωή-από-το-πανεπιστήμιο-θα-πάρει-η-πρ-27807

Από τον Βόλο ξεκινά η επέκταση του προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του που αφορά σε 1.100 ακίνητα σε όλη τη χώρα που ρημάζουν.

Πριν από λίγη ώρα η υπουργός εργασίας Εφη Αχτσιόγλου υπέγραψε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργο Πετράκο μνημόνιο συνεργασίας για την αξιοποίηση του κτιρίου της πρώην Βαμβακουργίας που συνιστά σήμερα εστία μόλυνσης στην «καρδιά» της Ν. Ιωνίας.

Αμεσα το Πανεπιστήμιο συστήνει επιτροπή επιστημόνων για την κατάθεση της πρότασης αξιοποίησης του κτιρίου που δεν θα στεγάσει μόνο τη φοιτητική εστία αλλά και σχολές επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Π.Θ. για την αξιοποίηση του κτιρίου της Βαμβακουργίας αποτελεί το πρώτο βήμα για την επέκταση του προγράμματος του υπουργείου εκτός Αθηνών. «Είναι πολύ σημαντικό ότι γίνεται αυτό το μνημόνιο με αυτό το Π.Θ. που είναι πολύ σημαντικό πανεπιστήμιο, με τεράστιο επιστημονικό έργο και πολύ καλές πολυτεχνικές σχολές οπότε οι προτάσεις τους θα είναι οι καλύτερες δυνατές», ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου