ΤΟΠΙΚΑ

Προσλήψεις 15.000 ανέργων μέσω δύο νέων προγραμμάτων

προσλήψεις-15-000-ανέργων-μέσω-δύο-νέων-προ-28897

Δύο νέα προγράμματα μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης από τον ΟΑΕΔ το αμέσως επόμενο διάστημα. Σε πρώτη φάση μέσω των συγκεκριμένων προγραμμάτων θα γίνουν 15.000 προσλήψεις συνολικά, όπως δήλωσε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ κ. Μαρία Καραμεσίνη που επισκέπτεται τον Βόλο.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα προβλέπουν τη στήριξη της διαμόρφωσης και της χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για άνεργους νέους 18 έως 29 ετών, αποφοίτους ΑΕΙ ή δευτεροβάθμιας και μεταλυκειακής επαγγελματικής εκπαίδευσης και την απασχόληση νέων 18 έως 29 ετών που έχουν τελειώσει Γυμνάσιο ή γενικό Λύκειο.

Η κ. Καραμεσίνη σε ερώτηση για την ανεργία, τόνισε ότι είναι σαφής η τάση μείωσης όχι μόνο τον τελευταίο χρόνο, αλλά και τα προηγούμενα δύο χρόνια. Επισήμανε ότι η τάση αυτή επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και υπογράμμισε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει ο ΟΑΕΔ από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, στη Μαγνησία το 2017 ο μέσος όρος ανεργίας στη Μαγνησία ήταν στο 25,9%, μειωμένος κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες περίπου από το 2014, όταν ο ίδιος δείκτης κινούνταν στο 34,6%, και το 2013 στο 37,5% σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Να σημειωθεί, πως παρά τη μείωση, η Μαγνησία κατέχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε επίπεδο Θεσσαλίας, ενώ ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής… η Καρδίτσα με ποσοστό 25,7%.

«Είναι παρά πολύ υψηλό ακόμη το ποσοστό της ανεργίας στη Μαγνησία, όμως υπάρχει μία θεαματική μείωση από το 2014 και αυτό πρέπει να το επισημαίνουμε. Πρέπει να δίνεται στους ανθρώπους που αναζητούν εργασία μία προοπτική» τόνισε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, εκφράζοντας την πεποίθηση, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα οι δείκτες απασχόλησης θα βελτιωθούν περαιτέρω.

«Η πορεία της οικονομίας είναι θετική το τελευταίο διάστημα και αυτό αντανακλάται και στους δείκτες απασχόλησης» σημείωσε η ίδια, παραδέχτηκε ωστόσο πως θα πρέπει σύντομα να αναληφθούν πρωτοβουλίες, προκειμένου οι νέες θέσεις εργασίας να είναι πιο αποδοτικές.

«Το στοίχημα είναι να έχουμε περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας. Εκεί θα δώσουμε βάρος το επόμενο διάστημα» ανέφερε η κ. Καραμεσίνη.

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ έφτασε στο ΚΠΑ ΟΑΕΔ Βόλου στις 2.30 το μεσημέρι. Την υποδέχτηκε η διευθύντρια του τοπικού ΟΑΕΔ κ. Μαρία Κοντογιάννη. Αφού συνομίλησε με τους υπαλλήλους της τοπικής υπηρεσίας, προήδρευσε σε σύσκεψη για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση της Περιφερειακής Υπηρεσίας του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας. Αύριο Παρασκευή, μαζί με την υπουργό Εργασίας κ.Εφη Ατχσιόγλου που επισκέπτεται τον Βόλο προσκεκλημένη της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουν συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.Γιώργο Πετράκο για την αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου της Βαμβακουργίας στη Νέα Ιωνία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου