ΤΟΠΙΚΑ

Εξόρμηση Βολιωτών στις ακτές με ουρές… για το παραλιακό Πήλιο

εξόρμηση-βολιωτών-στις-ακτές-με-ουρές8-28979

Το εναρκτήριο λάκτισμα για παραθαλάσσιες εκδρομές στα πέριξ αποτέλεσε ο σχεδόν καλοκαιρινός καιρός που επικράτησε προχθές Πρωτομαγιά, οδηγώντας 600 και πλέον επισκέπτες στην Άφησσο και τα Καλά Νερά με τα δρομολόγια του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Για την εξυπηρέτηση του κύματος των εκδρομέων που κατευθύνθηκαν στα πέριξ, προστέθηκαν τέσσερα επιπλέον δρομολόγια και πραγματοποιήθηκαν δεκατρία συνολικά από το υπεραστικό ΚΤΕΛ προς Άφησσο και Καλά Νερά λόγω Πρωτομαγιάς.

Οι εκδρομείς επέλεξαν τις μονοήμερες εξορμήσεις στα πέριξ, με αυθημερόν επιστροφή στη βάση τους, επωφελούμενοι από τον καλό καιρό, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δημήτρης Κολυνδρίνης, πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ, αυξημένη ήταν αντίστοιχα η κίνηση προς και από τη Λάρισα.

Υπομονή πάντως χρειαζόταν σε όσους επέλεξαν να εκδράμουν στο παραλιακό Πήλιο, αφού οι ουρές των οχημάτων ήταν ατελείωτες και η αναμονή για τα οχήματα να κινηθούν μετά την Αγριά ήταν μεγάλη.

Κίνηση σημειώθηκε εξάλλου και στα νησιά των Βορείων Σποράδων, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο, όπου κατευθύνθηκαν επισκέπτες οι οποίοι είτε διαθέτουν εξοχικές οικίες είτε φιλοξενήθηκαν σε σπίτια φίλων τους, χωρίς να λείπουν και οι εκδρομείς που προέρχονται από μεγάλα αστικά κέντρα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, αρκετοί επισκέπτες κατέλυσαν στα ξενοδοχεία του νησιού που είναι ανοιχτά, ενώ στις επόμενες μέρες αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων.

Ανάλογη εικόνα σημειώθηκε και στη Σκιάθο, όπου άρχισαν να καταφθάνουν παράλληλα οι πρώτοι ξένοι τουρίστες της φετινής σεζόν, ενώ λάτρεις της Αλοννήσου κινήθηκαν αντίστοιχα προς το συγκεκριμένο νησί.

Ανήμερα της Πρωτομαγιάς δεν πραγματοποιήθηκαν ακτοπλοϊκά δρομολόγια προς τα νησιά, λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου