ΑΛΜΥΡΟΣ

Μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας στους Μύλους Λούλη

μαθητές-του-2ου-γελ-ν-ιωνίας-στους-μύλο-29241

Το 2ο Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας, την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, επισκέφτηκε το εργοστάσιο των Μύλων Λούλη, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA2, που υλοποιείται στο σχολείο, σε συνεργασία με σχολεία της Ιταλίας , της Φιλανδίας, της Τσεχίας και της Ισπανίας.

“Skills for a working life in Europe” είναι ο τίτλος του ευρωπαϊκού προγράμματος και στόχος της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εταίρων που φιλοξενήθηκαν στο Βόλο, ήταν η ενημέρωση εκπαιδευτικών και μαθητών από τα στελέχη μιας εύρωστης, δυναμικής και παγκόσμιας εμβέλειας επιχείρησης για τις δεξιότητες και τα εφόδια που είναι αναγκαία για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία στο σύγχρονο ευρωπαϊκό εργασιακό περιβάλλον.

Ο Διευθυντής της επιχείρησης κ. Λεωνίδας Κοζανίτης παρουσίασε την ιστορική εξέλιξη του εργοστασίου αλλά και τη σύγχρονή του παρουσία στο χώρο της αλευροβιομηχανίας, το δίκτυο των συνεργατών (προμηθευτών σίτου και αγοραστών) τα νέα προϊόντα (νέους τύπους αλεύρων )που σχεδιάζονται και παράγονται και τις νέες δυνατότητες για διεύρυνση των αγορών.

Στη συνέχεια απάντησε στις ερωτήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών για τον τρόπο λειτουργίας του εργοστασίου, τις ειδικότητες των εργαζομένων, τα προσόντα και τις ικανότητες που απαιτούνται για την πρόσληψη στην επιχείρηση και ξενάγησε τους συμμετέχοντες στους χώρους του εργοστασίου.

Η φιλοξενία ολοκληρώθηκε με χυμούς και αρτοπαρασκευάσματα που προσφέρθηκαν στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, στο χώρο όπου εκτίθενται παλιές φωτογραφίες, μηχανήματα και χρηστικά αντικείμενα του παλαιού εργοστασίου, καθώς και με την προσφορά στον καθένα πακέτου με διαφορετικούς τύπους αλεύρων.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτρης Μπαζιάνας, ο Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Δημήτρης Αποστόλου και η παιδαγωγική ομάδα των εκπαιδευτικών του σχολείου ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή των Μύλων Λούλη κ. Λεωνίδα Κοζανίτη και το προσωπικό για την φιλοξενία, ιδιαίτερα καθώς είναι η τέταρτη φορά που το σχολείο επισκέπτεται την εργοστασιακή μονάδα στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων και η συνεργασία μαζί τους υπήρξε πάντοτε άριστη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου