ΤΟΠΙΚΑ

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο κατά της καύσης RDF

κάλεσμα-συμμετοχής-στο-συλλαλητήριο-29348

Κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο κατά της καύσης RDF από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Ελευθερίας στον Βόλο, απηύθυναν σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου.

Οπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος “το Σάββατο πρέπει να νεκρώσουν τα πάντα στον Βόλο, για να μην νεκρώσουμε εμείς”, και κάλεσε όλους να δώσουν το παρόν στο συλλαλητήριο. Επέστησε την προσοχή, λέγοντας πως κάποιοι που προωθούν την καύση, τώρα ενόψει του συλλαλητηρίου θα αναδιπλωθούν, παραπλανώντας τους πολίτες.

Ο κ. Βαξεβανόπουλος τόνισε πως η Επιτροπή δεν θέλει να κλείσει το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στον Βόλο, αλλά διεκδικεί να σταματήσει να καίει απορρίμματα, παράγοντας ουράνια και διοξίνες.

Παίρνοντας τον λόγο η Ιφιγένεια Ηλιοπούλου είπε χαρακτηριστικά ότι “δεν υπάρχει ασφαλής καύση απορριμμάτων, γι αυτό ζητάμε την ανάκληση της άδειας”.

Η Αλίκη Βαλασσιάδου στη συνέχεια παρουσίασε το πρόγραμμα για μηδενική παραγωγή αποβλήτων, το οποίο -όπως είπε- είναι εφικτό να εφαρμοστεί.

Τέλος, ο Στέλιος Λημνιός σχολίασε τις δηλώσεις του Διευθυντή του εργοστασίου της ΑΓΕΤ στον Βόλο, Μιχ. Βλάχου ο οποίος είπε πως η χρήση φυσικού αερίου είναι πιο ρυπογόνα από την καύση RDF. Ο κ. Λημνιός ισχυρίστηκε ότι η άποψη του κ. Βλάχου είναι αντιεπιστημονική και αυθαίρετη και πρόσθεσε πως το φυσικό αέριο είναι το ποιο οικολογικό από τα ορυκτά καύσιμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου