ΤΟΠΙΚΑ

Αγιογράφος με κοινωνική δράση

αγιογράφος-με-κοινωνική-δράση-30359

Μαθήματα αγιογραφίας προσφέρει εθελοντικά στους ηλικιωμένους του Γηροκομείου ο Βασίλης Δερβένης, ανοίγοντας δημιουργικούς δρόμους στην τρίτη ηλικία. Καρπός των μαθημάτων που πραγματοποιούνται δωρεάν το τελευταίο δεκαπενθήμερο στο Ιδρυμα είναι η εικόνα της Παναγίας Γηροκομίτισσας, έργο συλλογικό, που φέρει τις υπογραφές των ηλικιωμένων και απεικονίζει την Παναγία να αγκαλιάζει το Γηροκομείο και όσους δίνουν ψυχή στο Ιδρυμα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Χαμογελαστά πρόσωπα πλαισιώνουν την πολύ σημαντική πρωτοβουλία που υλοποιείται για πρώτη φορά με προτροπή του Νίκου Βέη, αντιπροέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ιερού ναού Ταξιαρχών Τσαγκαράδας, ο οποίος υπογράμμισε ότι βρήκε πρόσφορο έδαφος η πρόταση που απηύθυνε στον πρόεδρο του Γηροκομείου, Παύλο Πάνο, και τον διευθυντή του Ιδρύματος, Γιώργο Ραπτόπουλο.

Το έμψυχο δυναμικό του Γηροκομείου, διοίκηση, εργαζόμενοι και ηλικιωμένοι, αγκάλιασαν με πολύ χαρά και ενθουσιασμό την προσφορά του ταλαντούχου αγιογράφου, ο οποίος προσφέρει με πολύ σεμνότητα της γνώσεις του στα μέλη της τρίτης ηλικίας, δίνοντάς τους τη χαρά της συμμετοχής στο πεδίο της δημιουργίας.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο διευθυντής του Γηροκομείου, Γιώργος Ραπτόπουλος, επεσήμανε την κοινωνική διάσταση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, ενώ τόνισε ότι: «Αποδεχτήκαμε με χαρά την πρόταση και ευελπιστούμε να επαναληφθεί στο μέλλον. Πρόθεσή μας είναι να διατηρηθούν τα μαθήματα αγιογραφίας για τους ηλικιωμένους και να συνεχιστεί η συνεργασία με τον κ. Δερβένη. Ελπίζουμε στο μέλλον να έχει τη διάθεση και τον χρόνο ο κ. Δερβένης να μας τιμήσει ξανά με την παρουσία του», είπε.

Οι εικόνες που έχουν δημιουργηθεί και παρουσιάζονται στον κεντρικό χώρο υποδοχής του Γηροκομείου, αποτυπώνουν τα συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού που βιώνουν τα μέλη του εργαστηρίου αγιογραφίας με τη συνδρομή του Βασίλη Δερβένη. Ο ίδιος δήλωσε από την πλευρά του ότι βίωσε συναισθήματα χαράς και συγκίνησης, επικοινωνώντας με τους ηλικιωμένους, ενώ σημείωσε, παράλληλα, ότι επιθυμία του είναι να συνεχιστεί η συγκεκριμένη δράση και να εδραιωθεί το εργαστήριο αγιογραφίας στον χώρο του Ιδρύματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου