ΤΟΠΙΚΑ

«Η υψικάμινος δεν λειτουργεί, ψάξτε αλλού την πηγή της οσμής»

η-υψικάμινος-δεν-λειτουργεί-ψάξτε-αλ-31564

Δίνουν και παίρνουν την τελευταία εβδομάδα οι αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για περίεργες μυρωδιές καμένου που πνίγουν την πόλη μεταμεσονύχτιες ώρες.

Χρήστες του Facebook φωτογραφίζουν πίσω από τις περίεργες οσμές την ΑΓΕΤ. Πλην, όμως, η μία και μοναδική υψικάμινος που λειτουργεί για την παραγωγή τσιμέντου στην τσιμεντοβιομηχανία είναι εκτός λειτουργίας, και μάλιστα από τις 22 Απριλίου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της ΑΓΕΤ, Βασίλης Χαλαστάρας, επισήμανε χθες ότι η παραγωγική κάμινος, η γνωστή ως ΚΠ 1, δεν λειτουργεί και είναι σταματημένη με εντολή της διεύθυνσης του εργοστασίου για τη μία από τις δύο προγραμματισμένες ετήσιες επισκευές.

Η υψικάμινος θα παραμείνει εκτός λειτουργίας έως και την Παρασκευή. «Πώς είναι δυνατόν η μία και μοναδική παραγωγική μονάδα που καίει RDF και Pet Coke στην ΑΓΕΤ να μη λειτουργεί και η εν λόγω οσμή να αποδίδεται στην ΑΓΕΤ;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλαστάρας.

Επισημαίνεται ότι η ΑΓΕΤ είχε συνολικά πέντε παραγωγικές μονάδες. Εντούτοις, οι τρεις έχουν κατεδαφιστεί, η μία είναι εκτός λειτουργίας και η ΚΠ1, στην οποία εκτελούνται εργασίες επισκευής, είναι η μοναδική εξοπλισμένη με ειδικά φίλτρα που χρησιμοποιείται για την παραγωγή τσιμέντου.

«Εμείς λέγαμε πάντοτε ότι με την καύση του RDF μυρωδιά δεν υπήρχε και δεν πρόκειται να υπάρχει. Είναι η πραγματικότητα αυτή. Ας ψάξουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αλλού για να εντοπίσουν την πηγή της ρύπανσης», προέτρεψε ο ίδιος.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου