ΤΟΠΙΚΑ

Guardian: Ο Βόλος στις 12 ομορφότερες παραθαλάσσιες πόλεις της Ν. Ευρώπης

guardian-ο-βόλος-στις-12-ομορφότερες-παραθαλάσ-32369

Μια πόλη στον Παγασητικό και μία στον Κορινθιακό. Βόλος και Γαλαξίδι συγκαταλέγονται στις δώδεκα ομορφότερες πόλεις της νοτίου Ευρώπης, σε ειδικό αφιέρωμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Για τον Βόλο, η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο για μια πανέμορφη πόλη στις βόρειες ακτές του Παγασητικού Κόλπου στην κεντρική Ελλάδα, με φόντο το Πήλιο. Ο Guardian προτρέπει τους αναγνώστες να κάνουν τη βόλτα τους στην παραλία των Αργοναυτών καθώς και να επισκεφθούν τα χωριά του Πηλίου. Η εφημερίδα προτείνει επίσης βραδινή βόλτα στην παραλιακή και χαλάρωση στους πεζόδρομους, ενώ σημειώνει ότι η παραλία Αναυρος είναι τέλεια για μια βουτιά και έχει καλές ταβέρνες.

«Στα στενά δρομάκια του Γαλαξιδίου, τα αρχοντικά μαρτυρούν την ακμή της πόλης τον 19ο αιώνα ως ναυπηγικό κέντρο. Σήμερα, είναι ένα γοητευτικό, χαμηλών τόνων παραλιακό θέρετρο, σε ένα φυσικό λιμάνι περιτριγυρισμένο από βουνά. Οι πέντε παραδοσιακές πλατείες του οδηγούν στο υψηλότερο σημείο της πόλης – την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Νικολάου», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα για το Γαλαξίδι, ενώ προτρέπει τους αναγνώστες της να επισκεφθούν και τους Δελφούς που βρίσκονται σε απόσταση 33 χιλιομέτρων όπου μπορούν να θαυμάσουν το αρχαίο Μαντείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου