ΤΟΠΙΚΑ

Εγραψαν συνθήματα με τα σώματά τους στην παραλία κατά της καύσης σκουπιδιών

εγραψαν-συνθήματα-με-τα-σώματά-τους-στ-32574

Συναυλία ενόψει του συλλαλητηρίου κατά της καύσης σκουπιδιών, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην παραλία, στο ύψος του κτιρίου Παπαστράτος, η Επιτροπή Αγώνα Βόλου.

Πριν τη συναυλία, από τις 17:30 έως τις 18:30, Βολιώτες συμμετείχαν σε δρώμενο που καλύφθηκε με drone. Πολίτες, φορώντας μαύρα ρούχα, έγραψαν με τα σώματά τους στο δάπεδο της παραλίας συνθήματα κατά της καύσης σκουπιδιών και υπέρ της υγείας, τα οποία φωτογραφήθηκαν και βιντεοσκοπήθηκαν με εναέριο τρόπο (drone).

Ακτιβιστές, στο μεταξύ, σκαρφάλωσαν στο παραλιακό κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ανήρτησαν πανό κατά της καύσης.

Με μουσική υπόκρουση από έξι συγκροτήματα, μέλη της επιτροπής ενημέρωσαν τους πολίτες για το θέμα της καύσης των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Επίσης, κάθε Βολιώτης είχε τη δυνατότητα «να δει και να μυρίσει από κοντά το δείγμα σκουπιδιών από την Ιταλία, που οι πολίτες κατάφεραν να πάρουν από νταλίκα της τσιμεντοβιομηχανίας. Το δείγμα αυτό, μετά από αναλύσεις της Περιφέρειας, αποδείχτηκε ότι περιέχει 80% πλαστικό και υψηλό υδράργυρο, και ίσως να έχει καεί στους μη κατάλληλους κλιβάνους της τσιμεντοβιομηχανίας», σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής.

Τα μουσικά σύνολα που συμμετείχαν στη συναυλία ήταν τα εξής: Vive le Μandoline, Αποπλάνηση Ενηλίκων, Νίκος Μεργιαλής, Nickolas G, Old Friends, The Low Breakers.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου