ΤΟΠΙΚΑ

Ειδική μεταχείριση των υποψηφίων των Πανελλαδικών στη Ζαγορά

ειδική-μεταχείριση-των-υποψηφίων-των-33549

Αίτημα ειδικής μεταχείρισης των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, που τον περασμένο Φεβρουάριο δέχθηκε σοβαρό πλήγμα από τα πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα, κατέθεσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στο Υπουργείο Παιδείας. Από τις 23 Φεβρουαρίου και για δύο εβδομάδες, οι μαθητές του δήμου είχαν μείνει εκτός σχολείων, καθώς εξαιτίας των κατολισθήσεων, δρόμοι είχαν κοπεί στη μέση και ολόκληρα χωριά είχαν αποκλειστεί.

Η επιτροπή ελέγχου ύλης των πανελληνίων είχε διαπιστώσει σημαντική καθυστέρηση στην πορεία της διδακτέας ύλης, όσον αφορά τις περιπτώσεις των γενικών λυκείων Τσαγκαράδας και Ζαγοράς.

Μάλιστα και οι ίδιες οι διευθύνσεις των δύο λυκείων είχαν συντάξει εκθέσεις, για τη λήψη μέτρων προς όφελος των υποψηφίων που καλούνται να δώσουν τη μάχη της εισαγωγής στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αντίστοιχα γραπτά και προφορικά αιτήματα υπήρχαν και από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των μαθητών που αγωνιούν για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα παιδιά τους θα δώσουν πανελλαδικές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση, «έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες ενέργειες προς το Υπουργείο Παιδείας».

«Οι ενέργειες αυτές αποτελούν την τελική έκφραση συντονισμένης προσπάθειας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, κ. Κολυνδρίνη Δωροθέας και του δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Κουτσάφτη Παναγιώτη», αναφέρεται στην ανακοίνωση της διεύθυνσης.

Συγκεκριμένα, εκτός των άλλων έχει υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΠΕΘ έγγραφο, με βάση το οποίο η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας αιτείται «ειδικής μεταχείρισης των μαθητών της γ’ τάξης γενικών και επαγγελματικών λυκείων του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου. Το έγγραφο υποβλήθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΠΕΘ, τμήμα Α’ εξετάσεων στις 9-3-2018, συνοδευόμενο από τις αντίστοιχες εκθέσεις φορέων. Επιπλέον, επικαιροποιήθηκε με σχετικά στοιχεία στις 26-4-2018, και όλο αυτό το διάστημα παρακολουθείται από τα στελέχη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας».

Ωστόσο η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στα τέλη Αυγούστου. Οι υποψήφιοι θα λάβουν κανονικά μέρος στις πανελλαδικές, και σε δεύτερο χρόνο θα αποφασιστεί αν θα τεθούν σε καθεστώς ειδικής μεταχείρισης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου