ΤΟΠΙΚΑ

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τις εκλογές από τη ΔΑΣ ΟΤΑ

προσφυγή-στη-δικαιοσύνη-για-τις-εκλογ-33739

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου προσέφυγε η παράταξη της ΔΑΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, ζητώντας την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος της 30ης Μαρτίου. Με την αίτηση ακυρότητας που κατέθεσε προχθές η παράταξη, ουσιαστικά ζητά επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στις εκλογές – θρίλερ. Τα παραπάνω επισημάνθηκαν μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η παράταξη στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δημαρχείου Ν. Ιωνίας.

Όπως είναι γνωστό, η διαδικασία της καταμέτρησης του εκλογικού αποτελέσματος εξελίχθηκε σε θρίλερ, με τριπλή καταμέτρηση ψηφοδελτίων και οριακή νίκη με διαφορά μόλις δύο ψήφων.

Σύμφωνα με το τελικό αποτέλεσμα, το ενιαίο ψηφοδέλτιο «Απόστολος Πλαγεράς» αναδείχθηκε πρώτη δύναμη με 457 ψηφοδέλτια και καταλαμβάνει έξι έδρες στη νέα διοίκηση του συλλόγου. Αντίστοιχα το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ πήρε 455 ψηφοδέλτια και καταλαμβάνει πέντε έδρες.

Προηγήθηκαν δύο καταμετρήσεις: στην πρώτη επαναληπτική το Ενιαίο πήρε 462 ψηφοδέλτια και η ΔΑΣ ΟΤΑ 461, και στη δεύτερη η ΔΑΣ ΟΤΑ έλαβε 459 ψηφοδέλτια και το Ενιαίο 458.

Πριν το Πάσχα η ΔΑΣ ΟΤΑ είχε στείλει εξώδικο στην παράταξη «Απόστολος Πλαγεράς» για τη φύλαξη του εκλογικού υλικού, για να λάβει επίσης εξώδικη απάντηση ότι το υλικό φυλάσσεται τόσο στον σύλλογο όσο και σε θυρίδα τραπεζικού καταστήματος.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΔΑΣ ΟΤΑ, Εύη Καρυδάκη, πριν την εξέταση της αίτησης ακυρότητας που αναμένεται να εκδικαστεί σε διάστημα 130 ημερών, ζητά από την παράταξη «Απόστολος Πλαγεράς» να γίνει επανακαταμέτρηση στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η προσφυγή της ΔΑΣ στη Δικαιοσύνη θα κοινοποιηθεί και στην παράταξη «Απόστολος Πλαγεράς», που αυτή τη στιγμή καταλαμβάνει όλες τις καίριες θέσεις του νέου προεδρείου.

Η ΔΑΣ ζητά επανακαταμέτρηση με απόφαση δικαστηρίου στον απόηχο του συνεδρίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, μέσα από το οποίο η παράταξη βγήκε ενισχυμένη κατά 40 επιπλέον αντιπροσώπους σε πανελλήνιο επίπεδο. «Κόντρα στην τρομοκρατία, οι εργαζόμενοι συσπειρώθηκαν με τις δυνάμεις του ταξικού αγώνα», σημείωσε η Εύη Καρυδάκη, η οποία απηύθυνε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά, που θα γίνει την Τρίτη 1η Μαΐου, στις 10:30 το πρωί, στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την κ. Καρυδάκη φέτος η εργατική Πρωτομαγιά συμπίπτει και με την έναρξη εφαρμογής του νόμου για τη διενέργεια πλειστηριασμών από τους δήμους, για τους οφειλέτες ποσών από 500 ευρώ και πάνω.

Από το βήμα της συνέντευξης Τύπου, η κ. Καρυδάκη αναφέρθηκε και στις περιπέτειες της ΔΕΥΑΜΒ, ζητώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την παροχή ποιοτικού και φθηνού νερού στους δημότες.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι η παράταξη θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 5 Μαΐου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, και τόνισε ότι η παράταξη είναι πρόθυμη να υπογράψει κοινή ανακοίνωση με τον Σύλλογο Εργαζομένων για το θέμα, υπό την προϋπόθεση ότι θα συγκλίνουν στα εξής σημεία: σταμάτημα της καύσης RDF και πετ-κοκ από την ΑΓΕΤ, ακύρωση των ΜΠΕ και των αδειών καύσης, σταμάτημα της παραγωγής RDF και SRF, τροποποίηση του εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού και λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζομένους.

Η παράταξη της ΔΑΣ, μέσω του μέλους Νίκου Τζαφλέρη έκανε παρέμβαση και για τον πόλεμο στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο που πλησιάζει τη χώρα μας, και ότι επιχειρείται επαναχάραξη συνόρων με το αίμα των λαών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου