ΤΟΠΙΚΑ

Εως 15 Μαΐου η κομματική διάρθρωση του Κινήματος Αλλαγής

εως-15-μαΐου-η-κομματική-διάρθρωση-του-κ-33791

Στην παραγωγή πολιτικής σκοπεύει να περάσει σύντομα το Κίνημα Αλλαγής, αφού ολοκληρώσει οργανωτικά ζητήματα όπως τη συγκρότηση της πρώτης Νομαρχιακής Επιτροπής στον Βόλο.

Η κατεύθυνση της Φώφης Γεννηματά, που έχει θέσει το κόμμα σε προεκλογικό συναγερμό από το ιδρυτικό συνέδριο του Μαρτίου, είναι η συνολική διάρθρωση του κόμματος πανελλαδικά να έχει ολοκληρωθεί πριν από το καλοκαίρι.

Ως εκ τούτου, μέσα σε αυτή την περίοδο -και ειδικότερα μέχρι τις 15 Μαΐου-, πρέπει να έχει συσταθεί η νέα νομαρχιακή επιτροπή και οι τοπικές οργανώσεις ανά καλλικρατικό δήμο στη Μαγνησία.

Μέχρι τέλος Μαΐου εξάλλου προγραμματίζεται στον Βόλο η πρώτη πολιτική εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ αναμένεται να προσκληθεί ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Το κυρίαρχο είναι να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες με τα οργανωτικά ζητήματα και να προτάξουμε την πολιτική», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στέλεχος του ΚΙΝΑΛ από το κέντρο, αναγνωρίζοντας πως οι προκλήσεις για τον νέο πολιτικό φορέα είναι μπροστά.

Οι Τοπικές Οργανώσεις συγκροτούνται ανά καλλικρατικό δήμο και ανά δημοτική ενότητα ή τοπική κοινότητα. Σε μεγάλους δήμους μπορούν να δημιουργούνται περισσότερες από μία Τοπικές Οργανώσεις, να συγκροτούνται και ανά δημοτικό διαμέρισμα, σύμφωνα με τα πληθυσμιακά κριτήρια και τις διαπιστωμένες ανάγκες κάθε περιοχής. Οι Συντονιστές των Τοπικών Οργανώσεων που ανήκουν στον ίδιο καλλικρατικό δήμο, συντονίζουν τη δράση τους με ευθύνη του Συντονιστή της Τοπικής Οργάνωσης της έδρας του δήμου.

Τα μέλη των Τοπικών Οργανώσεων εκλέγουν κάθε δύο χρόνια με άμεση καθολική ψηφοφορία 5μελή ή 7μελή Συντονιστική Γραμματεία, η οποία και εκλέγει Συντονιστή και Αναπληρωτή Συντονιστή. Η Συντονιστική Γραμματεία συνεδριάζει τουλάχιστον μια φορά τον μήνα. Σκοπός της Συντονιστικής Γραμματείας είναι ο πολιτικός και οργανωτικός συντονισμός του συνόλου της Οργάνωσης. Με καταμερισμό αρμοδιοτήτων και ευθυνών στο σύνολο των μελών, με στόχο την πιο εύρυθμη, εξωστρεφή και διαδραστική με την κοινωνία λειτουργία της Οργάνωσης.

To ίδιο πλαίσιο ισχύει και για τη Νομαρχιακή Επιτροπή.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου