ΤΟΠΙΚΑ

Ηλεκτροπληξία υπέστη εναερίτης

ηλεκτροπληξία-υπέστη-εναερίτης-474684

Σοβαρό εργατικό ατύχημα με εναερίτη της ΔΕΗ, κάτοικο Κερασιάς. Νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας μετά από ηλεκτροπληξία. Το σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε στο Στεφανοβίκειο, όπου ήταν προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος προκειμένου να γίνουν διάφορες εργασίες συντήρησης.

Μία εργασία «ρουτίνας» παρ’ ολίγον να αποβεί μοιραία για τον 48χρονο Μανόλη Μανώλη από την Κερασιά. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει μεν σοβαρή, λόγω της φύσεως του ατυχήματος, οι γιατροί ωστόσο είναι αισιόδοξοι καθώς ο οργανισμός του αντιδρά θετικά στις επεμβάσεις που κρίθηκαν απαραίτητες.

Ο 48χρονος απασχολείται σε εργολάβο της ΔΕΗ εδώ και πολλά χρόνια. Θεωρείται ένας από τους πιο έμπειρους εναερίτες που καθημερινά απασχολούνται στο συγκεκριμένο τομέα.

Προχθές το πρωί το συνεργείο μετέβη στο Στεφανοβίκειο για συντήρηση πιθανότατα του δικτύου και μάλιστα είχε προγραμματιστεί διακοπή ηλεκτροδότησης στο δημοτικό διαμέρισμα της Κάρλας.

Ο Μανόλης Μανώλης ανέβηκε στην κολόνα της ΔΕΗ κάποια στιγμή, όμως σύμφωνα με συναδέλφους του για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και ενώ η συντήρηση έφτανε στο τέλος, προκλήθηκε το ατύχημα. Η τάση του ρεύματος που χτύπησε τον 48χρονο εκτιμάται ότι ήταν περί τα 22000W -ιδιαίτερα υψηλή τάση.

Ο 48χρονος έχασε αμέσως τις αισθήσεις του, ενώ στο συνεργείο σήμανε συναγερμός. Ειδοποιήθηκε αμέσως ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και παρέμεινε στη ΜΕΘ για ένα 24ωρο.

Κρίθηκε ωστόσο απαραίτητη η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας όπου νοσηλεύεται, αφού έγιναν οι απαραίτητες επεμβάσεις για να «εκτονωθούν» από τον οργανισμό του οι επιπτώσεις που είχε το «χτύπημα» τόσο υψηλής τάσης ρεύματος που διαπέρασε όλο του το σώμα.

Αυτοψία από την Επιθεώρηση Εργασίας

Το εργατικό ατύχημα δηλώθηκε χθες το πρωί στην Επιθεώρηση Εργασίας από την εταιρία που έχει αναλάβει για λογαριασμό της ΔΕΗ το συγκεκριμένο έργο. Η προϊσταμένη του Τμήματος Υγιεινής και Ασφάλειας Μάγδα Ηλιδάκη επικεφαλής κλιμακίου μετέβη στο σημείο του ατυχήματος στο Στεφανοβίκειο, όπου και έκανε αυτοψία. Όπως τόνισε η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μέχρι να συνταχθεί το πόρισμα για το εργατικό ατύχημα θα πρέπει να ληφθούν καταθέσεις τόσο από τον ίδιο το 48χρονο εναερίτη, όσο και από τους συναδέλφους του.

Στο πλευρό του 48χρονου εναερίτη βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή εκτός από την οικογένειά του και τους φίλους του, συνάδελφοί του.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου