ΤΟΠΙΚΑ

Ξεφόρτωσε μαζούτ στις Πλάκες [photo]

ξεφόρτωσε-μαζούτ-στις-πλάκες-photo-34213

Ξεφορτώθηκε το μαζούτ που κουβαλούσε σε χαντάκι στις Πλάκες Γορίτσας. Άφωνοι έμειναν χθες το μεσημέρι χειμερινοί κολυμβητές. Πηγαίνοντας για μπάνιο διαπίστωσαν ότι το χαντάκι δίπλα από τον κεντρικό δρόμο υπήρχε μαζούτ σε έκταση πενήντα μέτρων. Το μαζούτ είναι καύσιμη ύλη και χαρακτηρίζεται ως πολύ επιβλαβές για το περιβάλλον, και δεν πρέπει να απορρίπτεται ανεξέλεγκτα στη φύση.

Μάλιστα, ένας χειμερινός κολυμβητής βεβαίωσε ότι η απόρριψη του μαζούτ έγινε από φορτηγό με βουλγάρικες πινακίδες πριν από δύο μέρες, και τόνισε ότι έχει ξαναδεί το φορτηγό στην περιοχή.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα χθες το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ειδοποιήθηκε και ο διευθυντής διυλιστηρίων εταιρείας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφέ Μπαρ Μαγνησίας, Γιάννης Γρηγορίου, που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο, είπε ότι ο ειδικός αποφάνθηκε ότι το μαζούτ πρέπει να απομακρυνθεί από την περιοχή άμεσα.
«Το παρακείμενο χαντάκι οδηγεί στη θάλασσα, και αν βρέξει το υλικό θα μεταφερθεί στη θαλάσσια περιοχή. Ενημέρωσα τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου ώστε να λάβει μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου