ΤΟΠΙΚΑ

Οι δραστηριότητες των βουλευτών της Μαγνησίας

οι-δραστηριότητες-των-βουλευτών-της-μ-851206

Ο Α. Νάκος
Με απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Αθανάσιου Νάκου κατανεμήθηκαν 18.106.000 € στους Ο.Τ.Α. και στους Συνδέσμους για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας έτους 2007 (Πολιτική Προστασία / Σ.Α.Τ.Α. έτους 2007).
Συγκεκριμένα, με τα χρήματα αυτά οι φορείς μπορούν να χρηματοδοτήσουν ενέργειες, όπως ο καθαρισμός περιαστικών δασών, ο καθαρισμός και ο έλεγχος χωματερών, η ενίσχυση εθελοντικών δράσεων σε επίπεδο δήμου, θέματα εξοπλισμού (π.χ. βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι κ.λ.π.), καθώς και λειτουργικά έξοδα (π.χ. υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού, καύσιμα κλπ.).
Αξίζει να επισημανθεί ότι η κατανομή αυτή δίνεται ένα μήνα νωρίτερα από το 2006, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α., για να είναι σε θέση οι Δήμοι και οι Κοινότητες όλης της χώρας να προετοιμαστούν εγκαίρως, για την θερινή περίοδο.

Η Ζ. Μακρή
Από τον Υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Σταύρο Καλογιάννη δόθηκαν οι παρακάτω απαντήσεις σε σχετικές αναφορές για την ένταξη στην υπό αναμόρφωση μελέτη της ΠΕΡΠΟ Ν. Μαγνησίας του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Δημοσίων Υπαλλήλων και για τους οικισμός του ΟΕΚ «ΒΟΛΟΣ ΧΙΙ» και «ΒΟΛΟΣ VII».
Ειδικότερα για τον Οικοδομικό Συνεταιρισμό Δημοσίων Υπαλλήλων ο κ. Καλογιάννης υπογραμμίζει τα ακόλουθα:
«- Η Πολεοδομική Μελέτη του εν θέματι Οικ. Συν/σμου υποβιβάστηκε στο ΣτΕ το Δεκέμβριο του 2002 για την κατά νόμο επεξεργασία του σχετικού Πολεοδομικού Δ/τος. Στο ΣτΕ με το υπ’ αρ. 277/2003 Πρακτικό Επεξεργασίας του, απέρριψε την εν λόγω Π. μελέτη, προκειμένου η οικιστική ανάπτυξη παραθεριστικής κατοικίας και Ο.Σ. να προταθεί στο πλαίσιο εκπόνησης Γ.Π.Σ. και ΣΧΟΟΑΠ σύμφωνα με τον Ν.2508/97.
-Το Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) του Δήμου Σηπιάδος, έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Θεσσαλίας και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ανάθεσης της σχετικής μελέτης.
-Μετά τα παραπάνω σας γνωρίζουμε ότι η Μελέτη Γενικών Κατευθύνσεων ΠΕΡΠΟ Ν. Μαγνησίας δεν προβλέπεται να τροποποιηθεί και το θέμα πρόκειται να αντιμετωπισθεί με την έγκριση του ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Σηπιάδος.»

Σ’ ότι αφορά στους οικισμούς «ΒΟΛΟΣ ΧΙΙ» και «ΒΟΛΟΣ VII» ο κ. Καλογιάννης επισημαίνει:
«Με την υπ’ αριθμ. 3661 όμως απόφαση της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε. κρίθηκε ότι οι διατάξεις του προαναφερθέντος άρθρου του Ν.3044/02 είναι αντισυνταγματικές και μη εφαρμοστέες. Κατά συνέπεια η έγκριση των τοπικών ρυμοτομικών σχεδίων στη συγκεκριμένη περίπτωση γίνεται με έκδοση Π. Διαταγμάτων μετά από εισήγηση της Δ/νσης Οικ. Πολ. και Κατοικίας/ ΥΠΕΧΩΔΕ στο Κ.Σ.Χ.Ο.Π. Σχετικά με τους αναφερομένους υπό σύσταση νέους οικισμούς του ΟΕΚ «ΒΟΛΟΣ ΧΙΙ» και «ΒΟΛΟΣ VII» για το μεν πρώτο δεν έχει υποβληθεί στην εν λόγω Δ/νση η πολεοδομική μελέτη, για δε τον δεύτερο η πολεοδομική μελέτη μετά την έγκρισή της από το ΚΣΧΟΠ έχει διαβιβαστεί στη Δ/νση Νομοθετικού Έργου του Υπουργείου για τη σύνταξη του σχετικού σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος».

Η Ρ. Ζήση
Με νέα ερώτησή της που κατέθεσε στη Βουλή, προς τους Υπουργούς Απασχόλησης και ΠΕΧΩΔΕ, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κα Ροδούλα Ζήση επισημαίνει την μεγάλη καθυστέρηση στη δημοπράτηση του έργου ανέγερσης εργατικών κατοικιών στο χώρο της πρώην Βαμβακουργίας Βόλου, καθώς και στην περιοχή Φυτόκου και ζητάει την επίσπευση των διαδικασιών για τη σύντομη κατασκευή του εν λόγω έργου.
Συγκεκριμένα, στην ερώτησή της η Βουλευτής κα Ζήση αναφέρει:
«Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου και της ευρύτερης περιοχής αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα στέγασης, λόγω έλλειψης επαρκούς αριθμού εργατικών κατοικιών.
Το Εργατικό Κέντρο Βόλου έχει ζητήσει τη συντόμευση των διαδικασιών για την ανέγερση κατοικιών σε ήδη προσδιορισμένους χώρους και συγκεκριμένα στην πρώην βαμβακουργία, καθώς και στην περιοχή Φυτόκου.
Για το ίδιο θέμα είχα καταθέσει στη Βουλή και σχετική ερώτηση, με την οποία ζητούσα τη συντόμευση των διαδικασιών για την κατασκευή των εργατικών κατοικιών.
Όμως μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεπερασθεί τα γραφειοκρατικά εμπόδια, με συνέπεια να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στη δημοπράτηση του εν λόγω έργου, το οποίο θα συμβάλλει στην στεγαστική κάλυψη των εργατοϋπαλλήλων και συνταξιούχων του νομού Μαγνησίας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου