ΤΟΠΙΚΑ

Εθνικός διαγωνισμός στο «Αξιον εστί»

εθνικός-διαγωνισμός-στο-αξιον-εστί-34949

Η πρώτη φάση του εθνικού μαθητικού διαγωνισμού «OUT OF THE BOX CHALLENGE», πραγματοποιείται αύριο Σάββατο 28 Απριλίου, στον χώρο του «Αξιον εστί», από τις 10.00π.μ. έως 12.00μ. Τον διαγωνισμό διοργανώνουν το Δημοτικό Σχολείο του «Αξιον εστί» σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Χαρισμάθεια», και η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές του Βόλου.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όλους τους μαθητές Δημοτικού που φοιτούν από τη Γ’ έως ΣΤ’ τάξη. Βασικός στόχος είναι η υποστήριξη της δημιουργικότητας, της κριτικής ικανότητας και της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.

Στα πλαίσια του διαγωνισμού οι συμμετέχοντες μαθητές θα πρέπει να λύσουν γρίφους και προβλήματα λογικής, χωρίς να απαιτείται κάποια πρότερη γνώση, με μόνο όπλο την κριτική ικανότητα και τη δημιουργικότητά τους.

Σε αυτά τα προβλήματα η απομνημόνευση δεν μπορεί να βοηθήσει. Το περιεχόμενο των γρίφων αντλείται από ευρύ φάσμα γνωστικών περιοχών (από μαθηματικά και φυσική μέχρι φιλοσοφία) και απαιτείται από τα παιδιά να δημιουργήσουν πρωτότυπες ιδέες, ατομικά και σε ομάδες.

Τα θέματα του διαγωνισμού προέρχονται από διάφορες γνωστικές περιοχές και οι μαθητές δεν χρειάζεται να τα λύσουν όλα. Μπορούν να διαλέξουν ποια και πόσα θα λύσουν. Δεν υπάρχει απαίτηση να τα διαχειριστούν όλα. Υπάρχουν διαφορετικά θέματα για Γ’ και Δ’, και διαφορετικά για Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού. Τα περισσότερα ζητήματα είναι ανοιχτά και πολυεπίπεδα. Με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού οι μαθητές θα λάβουν βεβαίωση συμμέτοχης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου