ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινούν οι εγγραφές στα δημοτικά και νηπιαγωγεία της Μαγνησίας

ξεκινούν-οι-εγγραφές-στα-δημοτικά-και-34976

Ξεκινούν την ερχόμενη Τετάρτη 2 Μαΐου οι εγγραφές μαθητών στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία και της Μαγνησίας. Φέτος θα τεθεί σε εφαρμογή η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, που σημαίνει ότι οι αιτήσεις που θα κατατεθούν από γονείς για την εγγραφή προνήπιων από την ηλικία των 4 ετών θα γίνονται υποχρεωτικά δεκτές. Εως και πέρυσι, προνήπια γίνονταν δεκτά μόνο αν υπήρχαν κενές θέσεις νηπίων.

Η υποχρεωτική υποδοχή προνήπιων από την ηλικία των τεσσάρων ετών στη Μαγνησία θα ισχύσει μόνο για τους δήμους Σκοπέλου, Αλοννήσου, Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, που ήταν άλλωστε θετικοί στην εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

Στους δήμους Βόλου, Ρήγα Φεραίου, Αλμυρού και Σκιάθου οι γονείς προνήπιων μπορούν να καταθέσουν αίτηση για εγγραφή σε δημόσιο νηπιαγωγείο, σε κάθε περίπτωση όμως μπορούν να διεκδικήσουν voucher μέσω του προγράμματος οικογενειακής και επαγγελματικής εναρμόνισης (της ΕΕΤΑΑ) προκειμένου να εγγράψουν τα παιδιά τους σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Οι εγγραφές θα συνεχιστούν έως τις 18 Μαΐου στα δημόσια νηπιαγωγεία. Εγγραφές μετά τις 19 Μαΐου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, «στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται οι μαθητές που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών.

Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19, μαθητές γεννημένοι το 2013 και 2014, και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνήπιων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη».

Το ίδιο διάστημα από 2 έως 18 Μαΐου θα γίνονται οι εγγραφές και στα δημοτικά σχολεία. Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2018-2019 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2012 έως 31-12-2012.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου