ΤΟΠΙΚΑ

Πουλούσε παράνομα καπνικά προϊόντα για να βγάλει μεροκάματο

πουλούσε-παράνομα-καπνικά-προϊόντα-γ-34988

Εκρυβε σε βαρέλι στο σπίτι του 22 τυποποιημένες συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία και 336 πακέτα τσιγάρων διάφορων επωνυμιών χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης.

Σε άλλη μία σύλληψη για λαθρεμπορία καπνού προχώρησε η Αστυνομία. Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ρήγα Φεραίου σε αιφνιδιαστικό έλεγχο εντόπισαν τον παράνομο καπνό και τα πακέτα τσιγάρων και τα κατέσχεσαν.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον δράστη, έναν 64χρονο οικοδόμο, ο οποίος οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Βόλου και παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Ο 64χρονος κρίθηκε ένοχος για κατοχή και διακίνηση παράνομου καπνού, και εναντίον του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή.

Ο καταδικασθείς απολογούμενος στο δικαστήριο παραδέχτηκε την πράξη του, ισχυρίστηκε όμως ότι δεν το έχει ξανακάνει άλλη φορά και ζήτησε συγγνώμη.

«Βρήκα μία καλή λύση για να έχω ένα μεροκάματο. Είμαι δέκα χρόνια άνεργος. Πρέπει να ζήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο και επισήμανε ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί.

Ο καταδικασθείς εργαζόταν στην οικοδομή, όμως λόγω της δημοσιονομικής κρίσης αδυνατεί να βρει εργασία με αποτέλεσμα να είναι άνεργος για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, διάστημα που αγγίζει τα δέκα έτη.

Είχε προηγηθεί η εξέταση ως μάρτυρα του αστυνομικού που τον συνέλαβε. Μετά από καταγγελία, όπως είπε ο αστυνομικός εξεταζόμενος, το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου προχώρησε στον αιφνιδιαστικό έλεγχο και οι αστυνομικοί βρήκαν τα παράνομα καπνικά προϊόντα σε βαρέλι, το οποίο ο καταδικασθείς είχε σκεπάσει με ένα τσουβάλι προκειμένου να μη φαίνεται το περιεχόμενό του.

Επισημαίνεται ότι οι συλλήψεις για λαθρεμπορία καπνού απασχολούν ολοένα και πιο συχνά αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου