ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές καθάρισαν την ακτή των Αλυκών

μαθητές-καθάρισαν-την-ακτή-των-αλυκών-35113

Εν όψει της καλοκαιρινής περιόδου ο Δήμος Βόλου έχει ξεκινήσει να οργανώνει τις παραλίες για να υποδεχθούν τους επισκέπτες τους. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τις Αλυκές με τις υπηρεσίες του Δήμου Βόλου να επιμελούνται τον γενικό καθαρισμό, την κοπή των χόρτων, τον καθαρισμό της άμμου, ενώ θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες.

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε δίνοντας το μήνυμα ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, με εθελοντική δράση και την συμμετοχή μαθητών της περιοχής, που έδειξαν ότι όλοι μπορούν και πρέπει να βοηθούν ώστε η περιοχή τους να είναι όμορφη και καθαρή. Οι μαθητές του 27ου Δημοτικού Σχολείου, αφού ενημερώθηκαν αρχικά από τα στελέχη του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλου στη συνέχεια επισκέφτηκαν την ακτή όπου συμμετείχαν σε μια όμορφη και εθελοντική δράση καθαρισμού. Η παρουσία των μικρών μαθητών στην ακτή ήταν συγκινητική, καθώς με πολύ όρεξη και χαρά, καθάρισαν την ακτή συμμετέχοντας στην προσπάθεια προετοιμασίας της για το καλοκαίρι.

Τους μαθητές υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Απόστολος Ζαρκάδας Βεργής, που τους μίλησε για την σημασία του εθελοντισμού, της συμμετοχής, αλλά και του τουρισμού.

Η συμβολική αυτή δράση, εντάσσεται στην πανελλήνια εθελοντική Εκστρατεία “Let’s do it Greece – Γίνε η Αλλαγή που περιμένεις”, που για φέτος τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου. Στόχος της εκστρατείας είναι να αναδειχθεί το όμορφο πρόσωπο της πατρίδας μας, το πρόσωπο της χαράς, της ζωντάνιας, της δημιουργίας.

Παράλληλα, με την παρουσία τους συμμετείχαν η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Αντιδήμαρχος Νατάσσα Μορφογιάννη, το σωματείο κινητικά αναπήρων Μαγνησίας ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ, οι υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Βόλου.

Την προσπάθεια υποστήριξε με χορηγία υλικών η ΕΨΑ, και φυσικά η δράση έγινε πραγματικότητα με την πολύτιμη συνδρομή της Διευθύντριας κ. Ιωάννας Λέμα και των εκπαιδευτικών του 27ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου