ΤΟΠΙΚΑ

1.050 προσφυγές από συνταξιούχους μηχανικούς

1-050-προσφυγές-από-συνταξιούχους-μηχανι-35143

Συνολικά 1.050 προσφυγές έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα από συνταξιούχους μηχανικούς για τον επανυπολογισμό των συντάξεων, όπως ανέφερε σήμερα από τον Βόλο όπου βρέθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΣΤΑΜΕΔΕ κ. Κωνσταντίνος Δούκας.

Ο κ. Δούκας και ο επικεφαλής της ομάδας μελετών και αρωγό μέλος του Δ.Σ. κ. Σόλων Γκουλιούμης, ήταν ομιλητές σε ενημερωτική εκδήλωση για θέματα που αφορούν στο ασφαλιστικό, στις συντάξεις, στο εφάπαξ, στην ασφάλιση υγείας και στην ενεργοποίηση των συνταξιούχων μηχανικών της Μαγνησίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας στον Βόλο και διοργανώθηκε από την Ένωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΕΣΤΑΜΕΔΕ).

Οπως τόνισε ο κ. Δούκας, σκοπός της σημερινής εκδήλωσης ήταν πρώτον να γίνει μία ενημέρωση για τις λεπτομέρειες του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού, δεύτερον να απαντηθούν απορίες, τρίτον να γίνει ενημέρωση για τις νέες δυνατότητες αγωγών, καθώς υπάρχει επανυπολογισμός των συντάξεων, δηλαδή καταργούνται οι παλιές συνταξιοδοτικές αποφάσεις και θεσπίζονται νέες.

“Μέχρι στιγμής δεν έχουμε απόφαση για τις προσφυγές, αλλά ένα από αυτά που διεκδικούσαμε πριν γίνει η συγχώνευση όλων στον ΕΦΚΑ ήταν να υπάρχουν τρία υποταμεία υπό ενιαία διοίκηση αφού ήμασταν υγιές ταμείο και με δύο αναλογιστικές μελέτες”, επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΕΣΤΑΜΕΔΕ απηύθυνε κάλεσμα στους συνταξιούχους μηχανικούς της Μαγνησίας να προχωρήσουν στην κατάθεση προσφυγών, καθώς όπως είπε, “με τον επανυπολογισμό συντάξεων η περικοπή γίνεται επί της προσωπική διαφοράς. Είναι καταρχήν 24% και επειδή μπήκε πλαφόν 18% σε αυτή τη φάση, πρόκειται να γίνει περικοπή 18% και αργότερα 6%”.

“Οι συντάξεις μας έχουν ήδη περικοπεί κατά 50% στα χρόνια της κρίσης”, υπογράμμισε με έμφαση.

Αναφερόμενος στις ενέργειες της Ενωσης, ο κ. Δούκας είπε πως έχουν γίνει ποικίλες αγωγές και νομικές ενέργειες και ειδικότερα, πρώτον έγινε προσφυγή στο ΣτΕ κατά της ΚΥΑ για τις κύριες συντάξεις και δεύτερον έχει γίνει για τη μεταφορά περιουσίας από το ΤΣΜΕΔΕ προς το ΤΜΕΔΕ όπου εκεί -όπως υποστήριξε- κυριαρχεί ένα χάος.

Πέραν αυτών έγινε προσφυγή για το PSI στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά και στο εξωτερικό “έστω και για λόγους τιμής δηλαδή Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να τους ξεμπροστιάσουμε τι ζημιά έχουν κάνει παράνομα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου