ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών στο πρώην ΙΚΑ Βόλου

συγκέντρωση-κατά-των-πλειστηριασμών-35252

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των πλειστηριασμών έξω από το κτίριο του πρώην ΙΚΑ στον Βόλο πραγματοποίησαν σήμερα μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης Αγ. Νεκταρίου, της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου και του Στεκιού “Αλληλεγγύη για όλους”, με αφορμή την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, σήμερα, για οφειλές στο Δημόσιο.

Με σύνθημα “Οχι στην αρπαγή της περιουσίας των εργατών και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων”, τα μέλη των συλλογικοτήτων διαδήλωσαν κατά των πλειστηριασμών.

Σε ανακοίνωση που διένειμαν αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: “Στις 27 Απριλίου ενεργοποιείται η διάταξη των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέη στο Δημόσιο όπως προβλέπεται σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Η Εφορία (ΑΑΔΕ) ξεκινά τους πλειστηριασμούς με ακίνητα “Διάσημων προσώπων” για να αποπροσανατολίσει και να μας πείσει ότι η διενέργειά τους αφορά μεγαλο-οφειλέτες. Όμως το γεγονός της δυνατότητας διενέργειας πλειστηριασμών ακόμα και για χρέη άνω των 500€ δεν εφησυχάζει κανέναν καθώς εκτός των μεγαλο-οφειλετών, πάνω από 4.000.000 νέα ΑΦΜ μπήκαν στη λίστα της εφορίας για χρέη μέχρι 20.000 ευρώ και αντιπροσωπεύουν μόνο το 6,4% των συνολικών οφειλών προς την εφορία. Η συσσώρευση των χρεών είναι αποτέλεσμα της χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας και των αλλεπάλληλων Μνημονίων που σάρωσαν μαζί με τη φοροληστεία τα εισοδήματα εργαζομένων και φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Απίστευτα χρέη συσσωρεύτηκαν και στα ασφαλιστικά ταμεία τα οποία συγκεντρώνονται στις υπηρεσίες του ΚΕΑΟ που είναι ενταγμένα στον ΕΦΚΑ. Η δυνατότητα ανάθεσης σε ιδιώτες εκτιμητές της αξίας των υπό πλειστηριασμών περιουσιακών στοιχείων στην εμπορική τους αξία, θα θέσει ιδιαίτερα τις κατοικίες, στα αρπακτικά που θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν την τουριστική κίνηση για λογαριασμό των διεθνών πρακτορείων.

Ο αγώνας κατά των μνημονίων και της οικονομικής εξαθλίωσης συνεχίζεται γιατί υπάρχει διέξοδος για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους απόμαχους της δουλειάς: Παλεύουμε για την πλήρη και μονομερή διαγραφή όλου του δημόσιου χρέους, με εθνικοποίηση όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών χωρίς ούτε ένα ευρώ στο κεφάλαιο και κάτω από τον έλεγχο των εργατών. Να διαγράφει το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος των εργατών, πάγωμα όλων των χρεών κι αναστολή όλων των αναγκαστικών μέτρων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Πραγματική προστασία της λαϊκής περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου