ΤΟΠΙΚΑ

Εκτός λειτουργίας η πινακίδα στη σήραγγα Γορίτσας

εκτός-λειτουργίας-η-πινακίδα-στη-σήρα-36307

Εκτός λειτουργίας για τουλάχιστον μία εβδομάδα βρίσκονται οι εναέριες ηλεκτρονικές πινακίδες πριν την είσοδο στη σήραγγα της Γορίτσας. Διερχόμενοι από το σημείο οδηγοί διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της ασφάλειας εισόδου στη σήραγγα και από τις δύο κατευθύνσεις: και από Βόλο προς Αγριά και από Αγριά προς Βόλο.

Σύμφωνα με διερχόμενους οδηγούς δεν είναι μόνο οι εναέριες ηλεκτρονικές πινακίδες που δεν λειτουργούν. Από την πλευρά της εισόδου από Αγριά προς Βόλο, και συγκεκριμένα στον κόμβο της ΑΓΕΤ, ο δρόμος είναι βυθισμένος στο σκοτάδι, καθώς δεν λειτουργεί ούτε ο φωτισμός. «Ο,τι και να συμβαίνει, πού πάει η ασφάλεια των χρηστών της σήραγγας; Βελτιώνεται ή υποβαθμίζεται;», διαμαρτύρεται εγγράφως στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πολιτικός μηχανικός Νικ. Μαντζίρης.

Οι πινακίδες ουσιαστικά προειδοποιούν τους οδηγούς για την ύπαρξη της σήραγγας, για τη μείωση της ταχύτητας, το άναμμα των φώτων. Επιπλέον δείχνουν την απαγόρευση εισόδου σε ποδήλατα και πεζούς.

Υπάλληλοι στον «πύργο» ελέγχου στη σήραγγα επισημαίνουν ότι προειδοποιητικές πινακίδες υπάρχουν και πριν τις εναέριες που δεν λειτουργούν, ενώ ακόμη και οι ίδιοι έχουν φροντίσει να εφιστούν με δικές τους πινακίδες την προσοχή των οδηγών, μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Ωστόσο ακόμη κι όταν λειτουργούσαν οι πινακίδες, κανείς δεν φαίνεται να σεβόταν τις υποδείξεις. «Και που λειτουργούσαν ποιος έδινε σημασία;», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπάλληλος που είναι καθημερινά αντιμέτωπος με οδηγούς που δεν σέβονται τους κανόνες λειτουργίας της σήραγγας.

Σύμφωνα με εργαζόμενους στη σήραγγα, το σύστημα ελέγχου χτυπά συχνά-πυκνά «κόκκινο», καθώς οδηγοί αυτοκινήτων αντί να μειώνουν ταχύτητα για να μπουν στη σήραγγα, διέρχονται με 100, 120 χλμ. «Μια μηχανή μπήκε μέσα με 200 χλμ», μοιράστηκε την εμπειρία του εργαζόμενος στη σήραγγα.

Οι οδηγοί… ραλίστες δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Στη σήραγγα απαγορεύεται αυστηρά η κίνηση πεζών και ποδηλάτων. Είναι όμως καθημερινό φαινόμενο η είσοδος τόσο ποδηλατών όσο και πεζών. «Βγαίνουμε έξω από το γραφείο, τρέχουμε από πίσω τους, τους κάνουμε παρατήρηση να μην μπουν στη σήραγγα, και ορισμένοι μας βρίζουν από πάνω», λέει υπάλληλος που έχει δεχθεί φραστική επίθεση από ποδηλάτη που χρησιμοποίησε τη σήραγγα με κίνδυνο τόσο για τη δική του σωματική ακεραιότητα όσο και για να προκαλέσει τροχαίο εντός του τούνελ.

Πρόβλημα υφίσταται και με τα ζώα. «Κάνουμε μέχρι και τους βοσκούς», αναφέρει υπάλληλος υποστηρίζοντας ότι αρκετές φορές στην είσοδο «σουλατσάρουν» από πρόβατα μέχρι κατσίκια! Οι υπάλληλοι προσπαθούν να διώχνουν τα ζώα από το οδόστρωμα, το κυριότερο όμως πρόβλημα είναι με τα αδέσποτα σκυλιά.

Υπάλληλοι επισημαίνουν ότι η δική τους αρμοδιότητα είναι περιορισμένη και ζητούν συχνότερη παρουσία της τροχαίας στο σημείο για την αποφυγή ατυχημάτων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου