ΤΟΠΙΚΑ

Πλημμύρισε τουρίστες ο Βόλος

πλημμύρισε-τουρίστες-ο-βόλος-36604

Πολυπολιτισμικό χρώμα προσέδωσαν στη Μαγνησία και την ευρύτερη Θεσσαλία οι 1.587 επιβάτες του εντυπωσιακού κρουαζιερόπλοιου «Horizon», του πρώτου της φετινής χρονιάς, που κατέπλευσε χθες στις 8 το πρωί στο λιμάνι του Βόλου. Οι επιβάτες περιηγήθηκαν στην πόλη, πραγματοποίησαν εκδρομές στα πέριξ και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τη θερμή υποδοχή και το τοπίο που αντίκρισαν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μεταξύ των πολυάριθμων επιβατών, συγκαταλέγεται γκρουπ 41 επισκεπτών οι οποίοι είναι Ινδοί αλλά διαμένουν σε διάφορα σημεία του πλανήτη και αποφάσισαν να ιχνηλατήσουν την Ελλάδα, τις καταβολές του παρελθόντος και τη σύγχρονη εποχή, για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ τούς συνάντησε στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, κατέγραψε τις εντυπώσεις τους και τον ενθουσιασμό με τον οποίο μίλησαν για τον Βόλο και τη Μαγνησία.

Μεταφέροντας τις απόψεις των μελών του γκρουπ, η Ρέιβα Σέιντι από τη Βομβάη, υπογράμμισε ότι «είχαμε ακούσει πολλά για την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά, και αποφασίσαμε να τα επισκεφτούμε». Η πρώτη εντύπωση που αποκόμισαν οι επισκέπτες ήταν ότι «ο Βόλος είναι βιομηχανική πόλη, αλλά στη συνέχεια διαπιστώσαμε ότι έχει πολλές ομορφιές, το τοπίο είναι ειδυλλιακό και η μπλε θάλασσα υπέροχη», υπογράμμισε η ίδια.

Η περιήγηση στα μονοπάτια της προϊστορίας και η εξέλιξη του πολιτισμού μέχρι τη σημερινή εποχή είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ταξιδιού, που είχε ως ενδιάμεσο σταθμό το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, με τους επισκέπτες να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τα εκθέματά του και τον πλούτο των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Η κ. Σέιντι υπογράμμισε, επιπροσθέτως, ότι «τα ευρήματα από την προϊστορική μέχρι την νεότερη περίοδο δείχνουν την εξέλιξη του ανθρώπινου γένους μέχρι και σήμερα, μαθαίνουνε πολλά βλέποντάς τα και διαπιστώνουμε, παράλληλα, ότι έχουμε δανειστεί πολλά στοιχεία από τους προγενέστερους».

Εκδρομές στα πέριξ

Ενδιαφέροντα είναι και τα στατιστικά στοιχεία που προκύπτουν από τη χθεσινή πρώτη άφιξη του «Horizon», το οποίο θα καταπλεύσει 17 συνολικά φορές στο λιμάνι του Βόλου στη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Οι επιβαίνοντες στην «πλωτή πολιτεία» είναι συνολικά 2.204 άτομα (617 τα μέλη του πληρώματος και 1.587 οι επιβάτες). Από το σύνολο των επιβατών οι 212 επισκέφθηκαν τα Μετέωρα και οι 104 επισκέφθηκαν την Πορταριά, τη Μακρυνίτσα και το Μουσείο Βόλου, με πούλμαν. Συνολικά μόνο 316 άτομα πραγματοποίησαν οργανωμένες εκδρομές, αριθμός που μεταφράζεται στο 14,3 % των επιβατών, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ναυτικός πράκτορας Αγγελος Πετεινάρης.

Οι επιβάτες της πλωτής πολιτείας στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι Ισπανοί (962 άτομα), 123 είναι Πορτογάλοι, 52 Αμερικανοί και οι υπόλοιποι άλλων εθνικοτήτων.

Το κυκλικό ταξίδι που ακολουθεί το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο απέπλευσε στις 9 το βράδυ από το λιμάνι του Βόλου, είναι Πειραιάς – Μύκονος – Βόλος – Χανιά – Σαντορίνη – Ναύπλιο – Πειραιάς.

Θερμή υποδοχή

Θερμή υποδοχή επιφυλάχθηκε στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου μόλις αφίχθηκαν στον Βόλο. Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου ΑΕ υποδέχτηκε χθες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2018, μήκους 208 m, ενώ 2018, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, αναμένεται να υπάρξουν άλλες είκοσι έξι αφίξεις κρουαζιεροπλοίων.

Το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου, που παραβρέθηκε στην υποδοχή, διένειμε πληροφοριακό υλικό στα Ισπανικά, δεδομένου ότι οι περισσότεροι τουρίστες προέρχονται από την Ιβηρική χερσόνησο, αλλά και χάρτες για να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους.

Ο αντιδήμαρχος τοπικής οικονομικής ανάπτυξης και τουρισμού, Απόστολος Ζαρκάδας – Βεργής, ανέφερε ότι οι ξένοι επισκέπτες ενημερώθηκαν για την περιοχή, αρκετοί έδειξαν ενδιαφέρον για την Πορταριά και τη Μακρινίτσα, όπου μετέβησαν με πούλμαν, ενώ άλλοι μετακινήθηκαν με ταξί. Το σύνολο, πάντως, των επιβατών δέχθηκε με πολύ χαρά το πληροφοριακό υλικό που διανεμήθηκε, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τόνισε ότι ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιούνται σε κάθε άφιξη κρουαζιερόπλοιου.

Αρκετοί τουρίστες επέλεξαν να μετακινηθούν με ταξί για να γνωρίσουν την πόλη, με τον πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Νέας Ιωνίας, Γιώργο Σιόβα, να υπογραμμίζει ότι «παρατηρείται κινητικότητα στην πόλη με κάθε άφιξη κρουαζιερόπλοιου», ενώ προσέθεσε ότι «το ζητούμενο για όλους, είναι οι πιο μακρινές διαδρομές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου