ΤΟΠΙΚΑ

Σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης η ΔΕΥΑΜΒ. Περνά στον Δήμο Βόλου

σε-καθεστώς-ειδικής-εκκαθάρισης-η-δευ-36669

Σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης οδηγείται η ΔΕΥΑΜΒ και η λειτουργία της όπως και οι εργαζόμενοι θα ενταχθούν στον Δήμο Βόλο. Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μετά την χθεσινή απόφαση -“ταφόπλακα” για τη ΔΕΥΑΜΒ που εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, με την οποία ανοίγει διάπλατα την πόρτα των ταμείων της επιχείρησης στην ΕΡΓΗΛ προκειμένου η εταιρεία να εισπράξει τα 9,2 εκατ. ευρώ.

Οπως είπε, ο κ. Μπέος, η απόφαση για την ειδική εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ και την ένταξη των εργαζομένων στο μισθολόγιο του Δήμου, θα ληφθεί μέσα στον Μάιο από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, εάν δεν τελεσφορήσουν οι επόμενες νομικές ενέργειες.

Το καθεστώς για ειδική εκκαθάριση σημαίνει, όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος Βόλου, ότι οι διεκδικητές χρεών από την Επιχείρηση δεν μπορούν να εισπράξουν από αυτή. Ολη η λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ θα γίνεται μέσω του Δήμου Βόλου, όπου θα ενταχθούν και οι εργαζόμενοι, ενώ ο κ. Μπέος δεσμεύτηκε ότι το διάστημα αυτό θα γίνεται ό,τι είναι απαραίτητο για να είναι διασφαλισμένη η δημόσια υγεία και η παροχή νερού στους πολίτες.

“Η ΔΕΥΑΜΒ και ο Δήμος Βόλου δεν καταθέτουν τα όπλα”, είπε ο κ. Μπέος και πρόσθεσε πως αύριο ή το αργότερο τη Δευτέρα η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει σε ανακοπή κατά του κατασχετηρίου εις χείρας τρίτων και θα ζητήσει προσωρινή διαταγή ώστε η ΕΡΓΗΛ να μην μπορεί να κατάσχει χρήματα από λογαριασμούς της ΔΕΥΑΜΒ.

Από τους νομικούς συμβούλους της Επιχείρησης εξετάζεται, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Βόλου εάν η αίτηση θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο Βόλου ή της Αθήνας.

Ο κ. Μπέος άσκησε ακόμη κριτική για την χθεσινή απόφαση λέγοντας πως η δικαστής έμεινε στο γράμμα του Νόμου χωρίς να εξετάσει την ουσία, και χωρίς να σκεφτεί τί επιπτώσεις θα έχει η απόφαση αυτή στην Επιχείρηση στους εργαζομένους και σε ολόκληρη την πόλη.

Διερωτήθηκε, επίσης, “αν υπάρχουν βουλευτές σε αυτήν την πόλη και αν τους ενδιαφέρει που κινδυνεύει να μείνει χωρίς νερό και αποχέτευση”.

Την Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι εξάλλου ο Δήμαρχος Βόλου θα έχει συνάντηση με τους εργαζομένους της ΔΕΥΑΜΒ για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου σημειώθηκε εντονότατο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του κ. Μπέου και εργαζομένης της ΔΕΥΑΜΒ, η οποία όπως “φωτογράφησε” ο Δήμαρχος Βόλου με όσα είπε, είναι στενό συγγενικό πρόσωπο κυβερνητικού στελέχους.

Η εργαζόμενη ρώτησε τον κ. Μπέο τι πρόκειται να γίνει με τα χρέη που έχει ο Δήμος Βόλου έναντι της ΔΕΥΑΜΒ, κάτι που τον εκνεύρισε έντονα, με συνέπεια να ακολουθήσει έντονη λογομαχία μεταξύ τους και η εργαζόμενη τελικά αποχώρησε από την αίθουσα.

Κατατέθηκε η αίτηση προσωρινής διαταγής

Αργά το μεσημέρι, από τον Δήμο Βόλου ανακοινώθηκε ότι κατατέθηκε και συζητείται αύριο Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, η αίτηση της ΔΕΥΑΜΒ για έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία θα απελευθερωθούν οι καταθέσεις της Επιχείρησης από την δέσμευση στην οποία έχει προχωρήσει η εργολαβική εταιρεία της ΕΡΓΗΛ, διεκδικώντας χρήματα, από έργο που δεν έχει εκτελέσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου