ΤΟΠΙΚΑ

Τέσσερις μήνες χωρίς καθαριότητα στον ΕΦΚΑ Βόλου

τέσσερις-μήνες-χωρίς-καθαριότητα-στο-37573

Μείζον θέμα για τη δημόσια υγεία συνιστά πλέον η παρατεταμένη έλλειψη καθαριότητας του κτιρίου όπου στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στον Βόλο, τόσο για τους ίδιους τους υπαλλήλους όσο και για το συναλλασσόμενο κοινό.

Χθες οι εργαζόμενοι του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης προχώρησαν σε νέα κατάληψη, για το συνεχιζόμενο από την αρχή του χρόνου πρόβλημα έλλειψης καθαριότητας μετά τη λήξη της σύμβασης με τον ανάδοχο και το γεγονός ότι δεν προχώρησε η διαδικασία για νέο διαγωνισμό.


Οι εργαζόμενοι στο ΕΦΚΑ Βόλου συγκεντρώθηκαν στην πίσω είσοδο του κτιρίου και ενημέρωναν τους ασφαλισμένους για την κινητοποίηση.

Το πρόβλημα της καθαριότητας των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ είναι γνωστό εδώ και τρεις μήνες. Από τέλος Δεκεμβρίου που έληξε η σύμβαση με τον εργολάβο, η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης αποφάσισε να προχωρήσει σε διαγωνισμό, ο οποίος όμως μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες γραφεία στο ισόγειο όπου λειτουργεί το Μητρώο και το Τμήμα Συντάξεων, που δέχονται καθημερινά εκατοντάδες πολίτες, να στερούνται καθαριότητας, αλλά και να μην καθαρίζονται τα γραφεία και στους τρεις ορόφους.

Η εικόνα στους διαδρόμους του κτιρίου από την πλευρά της οδού Θρακών, που είναι η είσοδος για τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, είναι απογοητευτική.

Οι υπάλληλοι έχουν να δούνε συνεργεία καθαρισμού από τις αρχές Ιανουαρίου. Γυναίκες υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, με δικά τους έξοδα αγοράζουν απορρυπαντικά προκειμένου να καθαρίσουν τουλάχιστον τους χώρους υγιεινής που χρησιμοποιεί το προσωπικό, διότι για τους χώρους υγιεινής που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πολίτες δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Οι χώροι υγιεινής για το κοινό είναι κλειστοί μέχρι νεωτέρας.

Ο σύλλογος εργαζομένων στον ΕΦΚΑ Βόλου, με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα, έχει προβεί επανειλημμένως σε κινητοποιήσεις, υπογραμμίζοντας πως οι υπηρεσίες δέχονται καθημερινά τεράστιο όγκο κοινού προς εξυπηρέτηση, και αυτό το γεγονός από τη μία μεγεθύνει το πρόβλημα κι από την άλλη εκθέτει και τους ίδιους τους εργαζόμενους και τους συναλλασσόμενους σε ευνόητους κινδύνους, αφού δημιουργούνται σοβαρά ζητήματα δημόσιας υγείας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου