ΤΟΠΙΚΑ

Πίσω στη μητέρα του ελλείψει στέγης ο 12χρονος που τραυματίστηκε από πτώση

πίσω-στη-μητέρα-του-ελλείψει-στέγης-ο-12-38236

Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης φιλοξενείται το 12χρονο αγοράκι που τραυματίστηκε από πτώση από μεγάλο ύψος στον Βόλο τον περασμένο Δεκέμβριο. Το αγγελούδι είναι καλά στην υγεία του και σύντομα θα λάβει εξιτήριο.

Εντούτοις, η μητέρα του παιδιού αντιμετωπίζει οικονομικά και ψυχολογικά προβλήματα, και θέλει να δώσει τον 12χρονο, ο οποίος θα μπορούσε να φιλοξενηθεί και σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον εάν υπήρχε ενδιαφέρον και ευαισθητοποίηση για αναδοχή.

Παρόλα αυτά, οι έρευνες για την αναδοχή ή τη στέγαση του παιδιού σε κατάλληλο ίδρυμα μέχρι σήμερα δεν έχουν τελεσφορήσει. Το αγγελούδι θα επιστρέψει έτσι στη μητέρα του, παρά το γεγονός ότι εκείνη βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση και δηλώνει αδυναμία να συνεχίσει να μεγαλώνει το παιδί μονή.

Ο 12χρονος θα γυρίσει στο σπίτι του παρά το γεγονός ότι η μητέρα του, τέσσερις μήνες μετά τον τραυματισμό του, συνεχίζει να δηλώνει άρνηση για την αποδοχή του ίδιου της του τέκνου και δεν αλλάζει στάση και τοποθέτηση.

Όλο αυτό το διάστημα ο 12χρονος φιλοξενούνταν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και τώρα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Οι γιατροί και οι κοινωνικές υπηρεσίες έδειξαν από την πρώτη στιγμή μεγάλο ενδιαφέρον για την αποκατάσταση των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο μικρούλης υποβλήθηκε σε όλες τις απαιτούμενες χειρουργικές επεμβάσεις και σήμερα χαίρει άκρας υγείας, και γι’ αυτό χρειάζεται ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον για να κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα στη ζωή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις κοινωνικές υπηρεσίες, ο ανήλικος έχει ανάγκη να μην αποκόψει τους κοινωνικούς του δεσμούς και να επανέλθει στην καθημερινότητά του. Γι’ αυτό τον λόγο καταβλήθηκε το προηγούμενο διάστημα μεγάλος αγώνας, δυστυχώς όμως χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα…

Οι κοινωνικές υπηρεσίες δεν είναι η πρώτη φορά που αναζητούν στέγη για ανήλικους, όμως κάθε φορά που υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα ο αγώνας δρόμου οδηγείται σχεδόν τις περισσότερες φορές, αν όχι πάντοτε, στο ίδιο σημείο.

Όλες οι δομές που είναι κατάλληλες να φιλοξενούν παιδιά διαπιστώνεται ότι είναι υπερπλήρεις και δεν ανταποκρίνονται θετικά στα αιτήματα, ή τουλάχιστον καθυστερούν πολύ στην παροχή ουσιαστικής βοήθειας.

Εντούτοις, ο ανήλικος δεν επιτρέπεται να συνεχίσει και άλλο να φιλοξενείται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Έχει αντιμετωπίσει τα προβλήματα υγείας που είχε και χρειάζεται ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον για να κάνει μία καινούργια αρχή με αυτοπεποίθηση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου