ΤΟΠΙΚΑ

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα από την ΕΚΠΟΛ «αθλητισμός για όλους»

ευρωπαϊκό-πρόγραμμα-από-την-εκπολ-αθ-38986

Η Εταιρεία Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού η ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετέχει σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο «Αθλητισμός για όλους – Αθλητισμός και Υγεία», με ευρωπαϊκές χώρες την Πολωνία, την Ισπανία, την Ρουμανία και την Ελλάδα, την οποία εκπροσωπεί η ΕΚΠΟΛ.

Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος έγινε η τρίτη συνάντηση στην Ελλάδα από 17 Απριλίου μέχρι 23 Απριλίου. Το ανωτέρω πρόγραμμα έχει διάρκεια δύο έτη και στα πλαίσια αυτού του προγράμματος σχεδιάζονται οι κάτωθι δράσεις:

1. Οργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων και διαγωνισμών, στις συμμετέχουσες χώρες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, προκειμένου να προσελκύσουν νέους Ευρωπαίους και να αναπτύξουν περαιτέρω τις αθλητικές δεξιότητές τους.

2. Αξιοποίηση της εμπειρίας και των δεξιοτήτων «διάσημων αθλητών και γυναικών» στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της ενεργού συμμετοχής τους στην αθλητική υποδομή και των ιδρυμάτων που παρέχουν αθλητικές εμπειρίες και προγύμναση.

3 Οργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων «αθλητική εβδομάδα», «ημέρα αθλητισμού» και τέλος συνέδριο που θα γίνει στην Ισπανία.

Σκοπός του προγράμματος είναι ο αθλητισμός να έχει εκπαιδευτικό αντίκτυπο που ενθαρρύνει τη σχολική φοίτηση, και να συμβάλλει στη βελτίωση τόσο στην ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων όσο και στην αύξηση των επιδόσεων των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων.

Οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν όλες τις αθλητικές υποδομές της πόλης του Βόλου και συναντήθηκαν με διάφορους αθλητικούς συλλόγους και αθλητικές ακαδημίες. Επισκέφτηκαν σχολεία μέσης εκπαίδευσης, ενημερώθηκαν για την συμμετοχή των νέων στον αθλητισμό και αναφέρθηκαν στη σπουδαιότητα της σωματικής άσκησης που ενισχύει την υγεία και στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της κοινωνικής ένταξης και της ψυχοκινητικής ανάπτυξης μέσα από τον αθλητισμό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου