ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης ποδηλάτης «έσπασε» το αλκοολόμετρο της Τροχαίας

βολιώτης-ποδηλάτης-έσπασε-το-αλκοο-39621

Ποδήλατο οδηγούσε ο 32χρονος Βολιώτης που συνελήφθη προχθές το πρωί στο κέντρο του Βόλου και «έσπασε» τα αλκοολόμετρα της Τροχαίας Βόλου.

Ο οδηγός του ποδηλάτου διαπιστώθηκε ότι είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχούσε στο αίμα με 2,75 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, τόσο στην πρώτη μέτρηση όσο και στη δεύτερη μέτρηση.

Τα 2,75 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα είναι το υψηλότερο ποσοστό οινοπνεύματος που μπορούν να μετρήσουν τα αλκοολόμετρα της Τροχαίας.

Ενώ ο οδηγός βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, μπορούσε ακόμη να οδηγεί το ποδήλατό του, και μάλιστα να κάνει σούζες και άλματα στην Ιάσονος, γεγονός που κινητοποίησε τους αστυνομικούς της Τροχαίας Βόλου.

Ο μεθυσμένος ποδηλάτης συνελήφθη και με προφορική εντολή Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος και θα δικαστεί σε ρητή δικάσιμο.

Καταδίκη για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης

«Ήπια λίγο παραπάνω. Δεν θα το ξανακάνω». Συγγνώμη ζήτησε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στο οποίο είχε οδηγηθεί ο 55χρονος ημεδαπός, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Τροχαίας Βόλου για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Βόλου, καθώς στη 1.30 τα ξημερώματα, σε έλεγχο της Τροχαίας στο κέντρο της πόλης, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί στο αίμα σε 1,82 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στην α’ μέτρηση και σε 1,40 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στη β’ μέτρηση. Χθες δικάστηκε και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών, χρηματική ποινή 1.200 ευρώ και αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δέκα μέρες με τριετή αναστολή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου