ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιγμα του ΔΙΕΚ στην Ευρώπη

ανοιγμα-του-διεκ-στην-ευρώπη-851206

Εντεκα χρόνια ενεργού συμμετοχής στο πρόγραμμα κινητικότητας σπουδαστών LEONARDO μετράει αισίως το Δημοτικό ΙΕΚ Βόλου, το οποίο συμμετείχε φέτος στο ίδιο πλαίσιο, με μεγάλη ομάδα σπουδαστών από διάφορες ειδικότητες. Φέτος το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε αφορούσε σε γενικές γραμμές τη χρήση της νέας τεχνολογίας σε διαφορετικούς τομείς των εφαρμοσμένων τεχνών. Συμμετείχαν σε αυτό 21 άτομα από τις ειδικότητες του Κοσμήματος της Κεραμικής, του Ενδύματος, των Γραφικών Τεχνών και της Διακόσμησης οι εξής
Από αυτούς 14 σπουδαστές με τη συνοδεία μιας καθηγήτριας, της σχεδιάστριας κοσμημάτων Μαρούσκας Οικονόμου εκπαιδεύτηκαν στα τμήματα Ενδυματολογίας και Επικοινωνίας της Κρατικής Σχολής Παραγωγικού Ενδύματος στη Πράγα και στη Κρατική Σχολή Κοσμήματος της πόλης ΤURNOV, γνωστής από την παραγωγή των ημιπολύτιμων λίθων γκρανά. Εκεί ολοκλήρωσαν τις εργασίες που είχαν δοθεί εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους πάνω σε διαφορετικές τεχνικές. Συμμετείχαν σε επιδείξεις μόδας Σχολών της Τσεχίας και σε επισκέψεις σε επιχειρήσεις. Τέλος γνώρισαν την ομορφιά αυτής της ιστορικής πρωτεύουσας, επισκέφθηκαν το Μουσεία Εφαρμοσμένων Τεχνών, Σύγχρονης Τέχνης, το Ιστορικό Μουσείο και το Μουσείο A. Moucha, άλλες εκθέσεις και παρακολούθησαν θεάματα στο Μαύρο Θέατρο και στην όπερα της Πράγας.
Η άλλη ομάδα αποτελούμενη από 7 άτομα από τα εργαστήρια Κεραμικής και Διακόσμησης με επικεφαλής την καθηγήτρια Ζωή Δημητριάδου κεραμίστρια, με έδρα το RIMINI συμμετείχαν σε σεμινάρια στις φημισμένες Σχολές των πόλεων FAENZA και της πόλης PESARO. Η πρώτη από αυτές είναι γνωστό κέντρο κεραμικής στην Ευρώπη και η δεύτερη είναι η έδρα των μεγαλύτερων Ιταλικών οίκων στο design και στην παραγωγή επιπλώσεων κουζίνας, φωτιστικών και οικιακού εξοπλισμού γενικότερα. Εκεί επισκέφθηκαν επιχειρήσεις και εργαστήρια και πλήθος μνημείων στις ιστορικές πόλεις των περιοχών της Εμίλια Ρομάνια και της Τοσκάνης.
Για φέτος υποβλήθηκαν 2 νέα σχέδια προγραμμάτων, που αφορούν κινητικότητα στην Ιταλία, Τσεχία και Ισπανία σπουδαστών αλλά και καθηγητών, όπως και στελεχών της Διεύθυνσης και της Διοίκησης. Επίσης το Δημοτικό ΙΕΚ συμμετέχει ως εταίρος υποδοχής για πρώτη φορά σε πρόγραμμα συνεργασίας με την με Ανώτερη Σχολή Τεχνών της Λετονίας από την οποία θα δεχθεί εκπαιδευτικούς του Ιδρύματος αυτού. Ενώ σε συνεργασία με τη ΔΕΜΕΚΑΒ υποβλήθηκαν 2 νέα σχέδια που αφορούν συνεργασία σε θέματα πολιτισμού και τεχνών με διάφορες πόλεις της Ευρώπης όπως και θέματα κατάρτισης και ευρωπαϊκών προγραμμάτων με εκπαιδευτικούς φορείς της Πολωνίας, Ιταλίας, Βουλγαρίας και Αγγλίας. Παράλληλα, με το Πρόγραμμα που υλοποιήθηκε και αφορούσε σπουδαστές του β΄ έτους οι πρωτοετείς σπουδαστές συμμετείχαν σε εκπαιδευτική εκδρομή, που έγινε στην Αθήνα.
Τέλος στην διάρκεια της επόμενης εβδομάδας θα δοθεί από την Πρόεδρο του ΔΙΕΚ κα. Κερασία Μπαρτζιώκα με την παρουσία του Δημάρχου Βόλου, συνέντευξη τύπου με την ευκαιρία της εικοσαετίας που γιορτάζει φέτος το Δημοτικό ΙΕΚ για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων και για γενικότερη ενημέρωση πάνω στους μελλοντικού στόχους του Μοναδικού Δημοτικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου