ΤΟΠΙΚΑ

Πνίγονται στη σκόνη τα Καλά Νερά

πνίγονται-στη-σκόνη-τα-καλά-νερά-40353

Πνίγονται στη σκόνη τα Καλά Νερά μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την κοινότητα τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο οικισμός που ετοιμάζεται σε πέντε ημέρες να υποδεχθεί τους πρώτους Ολλανδούς τουρίστες, δεν έχει ακόμη καταφέρει να συνέλθει από το χτύπημα του καιρού πριν από δύο μήνες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Κώστα Γραμμένο, μετά το σπάσιμο των χειμάρρων λόγω της καταρρακτώδους βροχής του περασμένου Φεβρουαρίου, οι δρόμοι παραμένουν σε άθλια κατάσταση. Τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος παράλληλος δρόμος της παραλιακής των Καλών Νερών έχουν δύο δάχτυλα χώμα. «Διέρχεται αυτοκίνητο και γινόμαστε… Σαχάρα», περιγράφει με γλαφυρό τρόπο ο κ. Γραμμένος.

Σημαντικές φθορές υπάρχουν και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο του οικισμού που δέχθηκε όλον τον όγκο του νερού και μαζί τις φερτές ύλες από τους χείμαρρους που υπερχείλισαν και κατέληξαν ανάμεσα σε σπίτια και καταστήματα.

Απογοητευτική είναι και η εικόνα στην παραλία, όπου παρότι έχουν γίνει εργασίες καθαρισμού, θα πρέπει να στρωθεί. «Περιμένουμε πριν την Πρωτομαγιά ένα γκρέιντερ για το στρώσιμο της παραλίας και σταδιακά να αρχίσουν οι επιχειρήσεις να στήνουν τα ομπρελοκαθίσματά τους», σημείωσε ο κ. Γραμμένος.

Την κατάσταση δυσκολεύει ο αποδεκατισμός από προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Νοτίου Πηλίου, μετά τη λήξη των συμβάσεων των συμβασιούχων. «Το μόνο που γίνεται είναι η αποκομιδή των απορριμμάτων. Όμως σε πολλά σημεία της περιοχής, τόσο στα Καλά νερά όσο και στη Γατζέα αλλά και στην Αφησο, υπάρχουν εστίες από κλαδιά και άλλα υλικά κοπής που θα πρέπει να απομακρυνθούν», πρόσθεσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας.

Όπως εξηγεί, φέτος έχει γίνει πολύ καλή δουλειά τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και από τη δημοτική αρχή για την προσέλκυση τουριστών. «Περιμένουμε ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης. Στις 27 Απριλίου έρχεται το πρώτο γκρουπ Ολλανδών. Το θέμα είναι όμως όχι απλώς να έρθουν αλλά να φύγουν και με καλές εντυπώσεις από τον τόπο μας για να επιστρέψουν», επισημαίνει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου