ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτες μαθητές με την ελληνική σημαία στο Βρετανικό Μουσείο

βολιώτες-μαθητές-με-την-ελληνική-σημα-40459

Μπροστά από τα μάρμαρα του Παρθενώνα φωτογραφήθηκαν, κρατώντας την ελληνική σημαία, οι μαθητές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής – Ρομποτικής «Τσιάβου – Ράπτη», στη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής, που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία από 11 έως 14 Απριλίου.

Η εκπαιδευτική εκδρομή διοργανώθηκε από τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών & Πληροφορικής – Ρομποτικής «Τσιάβου – Ράπτη», προκειμένου τα παιδιά να γνωρίσουν την αγγλική κουλτούρα και τον τρόπο ζωής. Ιδιαίτερη στιγμή του ταξιδιού ήταν όταν οι μαθητές φωτογραφήθηκαν μπροστά από τα μάρμαρα του Παρθενώνα, στο Βρετανικό Μουσείο, εκδηλώνοντας με τον τρόπο αυτό τη διαμαρτυρία τους, για το γεγονός ότι τα μάρμαρα δεν βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η Ντόρα Τσιάβου, ιδιοκτήτρια των Κέντρων, έχει γεννήθηκε και μεγαλώσει στη Νέα Υόρκη από Έλληνες γονείς. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στα τμήματα Αγγλικής Φιλολογίας των πανεπιστημίων NEWYORKUNIVERSITY (ΝΥU) και COLUMBIA UNIVERSITY αποφάσισε το 2000 να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα.

Το 2010 ίδρυσε το 1ο Κέντρο στον Βόλο ενώ το 2013 το 2ο στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων. Στόχος της είναι η διδασκαλία των Αγγλικών με πρωτότυπες τεχνικές, ώστε η εκμάθησή τους να γίνεται πιο εύκολη και πιο αποδοτική για τους μαθητές. Το γεγονός ότι σε μόλις 3 χρόνια ίδρυσε δύο Κέντρα Ξένων Γλωσσών στην ίδια περιοχή αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα των μεθόδων της και την αγάπη των γονέων που την εμπιστεύονται.

Εκτός όμως από τα Αγγλικά, και λόγω του ότι πιστεύει στην ιδέα της πολύπλευρης μάθησης, στα κέντρα της παρέχονται και μαθήματα Πληροφορικής αλλά και Ρομποτικής από τον σύζυγό της, μηχανολόγο – μηχανικό, απόφοιτο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Οδυσσέα Ράπτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ένα εκ των δύο Κέντρων λειτουργεί και ως πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο Πληροφορικής του ΕΟΠΠΕΠ.

Το μεγαλύτερο όμως όνειρό της, παράλληλα με τα Αγγλικά, είναι οι μαθητές να αποκτήσουν εμπειρίες από τα ήθη και τα έθιμα άλλων λαών, κυρίως αγγλόφωνων, και γι’ αυτό τον λόγο διοργάνωσε την εκδρομή στη Μεγάλη Βρετανία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου