ΤΟΠΙΚΑ

Επίσχεση από τις καθαρίστριες των σχολείων

επίσχεση-από-τις-καθαρίστριες-των-σχο-851206

Μία εβδομάδα “προθεσμία” προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο και να επιλυθεί το πρόβλημα με την πληρωμή τους δίνουν οι Καθαρίστριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Μαγνησίας.
Αυτό διαμήνυσαν χθες στη γενική τους συνέλευση οι καθαρίστριες, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας εάν δεν πληρωθούν όσα πλέον ορίζει ο νόμος σαν υπάλληλοι αορίστου χρόνου.
Οι Δήμοι από την πλευρά τους επισημαίνουν ότι την ευθύνη την έχουν τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών και ότι η Τ. Α ουσιαστικά λειτουργεί “ως διαμεσολαβητής” σε αυτή την υπόθεση.
Στη συνέλευση η πρόεδρος των καθαριστριών κ. Δέσποινα Κουρτέση επέκρινε τους χειρισμούς των Δήμων Βόλου και Νέας Ιωνίας επαναλαμβάνοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαιώνει ότι έχει αποστείλει τα χρήματα στους ΟΤΑ για την πληρωμή τους, ενώ ο πρόεδρος του ΕΚΒ Γιώργος Καλατζής επισήμανε ότι θα πρέπει επιτέλους τα δύο υπουργεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην “πετούν το μπαλάκι” στους Δήμους.

Μόλις προχθές στην Επιθεώρηση Εργασίας πραγματοποιήθηκε τριμερής στην οποία πήραν μέρος από το ΕΚΒ ο πρόεδρος κ. Γ. Καλατζής, ο γραμματέας κ. Γ. Κίτσιος, το μέλος της διοίκησης κ. Γ. Ρούσσας, οι εκπρόσωποι από τους Δήμους Βόλου και Νέας Ιωνίας και από τις διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών κ. Δέσποινα Κουρτέση διαπίστωσε ότι ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο και το αποτέλεσμα είναι οι καθαρίστριες να παραμένουν απλήρωτες στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τις 7 Ιανουαρίου 2007 και στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από 10 Ιανουαρίου 2007, από τότε που ουσιαστικά οι συμβάσεις έγιναν από ορισμένου – αορίστου χρόνου.
Οι καθαρίστριες ζητούν να πληρώνονται με το νέο μισθολόγιο, τα χρήματα όμως που οι Δήμοι εκταμίευσαν μέσω των ΚΑΠ είναι συγκεκριμένα και αφορούν την μισθοδοσία με το παλαιό σύστημα και τις λειτουργικές δαπάνες που έχουν τα σχολεία.

Το αδιέξοδο δημιουργήθηκε καθώς ναι μεν οι καθαρίστριες, έχουν μονιμοποιηθεί εδώ και μερικούς μήνες, μετά όμως από απόφαση της πολιτείας η πληρωμή τους συνεχίζει να γίνεται από τους Δήμους και όχι από το υπουργείο Παιδείας.
. Η πληρωμή των καθαριστριών από το υπουργείο Παιδείας θα ξεκινήσει όταν δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η σχετική τροπολογία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου