ΤΟΠΙΚΑ

Τοπικό αστυνόμο αποκτά η Αργαλαστή

τοπικό-αστυνόμο-αποκτά-η-αργαλαστή-41175

Τέλος στην ταλαιπωρία δημοτών που διένυαν έως και 140χλμ για ένα γνήσιο υπογραφής

Τοπικό αστυνόμο πρόκειται να αποκτήσει το επόμενο χρονικό διάστημα η Αργαλαστή. Θα στεγαστεί σε χώρο που θα αποφασιστεί στην έδρα του δήμου και θα εξυπηρετεί τους δημότες σε ζητήματα διεκπεραίωσης εγγράφων, για τις οποίες σήμερα χρειάζεται να διανύσουν έως και 140 χλμ για να το κάνουν.

Τη δέσμευση για την τοποθέτηση αστυνόμου στην έδρα του Δήμου Νοτίου Πηλίου στην Αργαλαστή απέσπασε ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Νασιόπουλος δια στόματος υπουργού Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, στο περιθώριο των προχθεσινών εγκαινίων της νέας στέγης του Αστυνομικού Τμήματος Μηλεών, στο κτίριο του πρώην Ειρηνοδικείου.

«Ορθό κατά τη γνώμη μας είναι, για την πλήρη εξυπηρέτηση των δημοτών μας, η επαναλειτουργία του Αστυνομικού Σταθμού στην Αργαλαστή, ώστε για την ελάχιστη διεκπεραίωση εγγράφων οι πολίτες να μη χρειάζεται να διανύουν μεγάλη απόσταση, διότι το νότιο τμήμα του δήμου μας είναι σχετικά μακριά από τις Μηλιές, συνεπώς ο Αστυνομικός Σταθμός Αργαλαστής θα ήταν σχεδόν πλήρης λειτουργίας όσον αναφορά την κτιριακή δομή της ΕΛ.ΑΣ. στον Δήμο Νοτίου Πηλίου», τόνισε ο κ. Νασιόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο ο Γ.Γ. δημόσιας τάξης ανταποκρίθηκε θετικά και δεσμεύτηκε για την άμεση τοποθέτηση τοπικού αστυνομικού.

«Θα στεγάσουμε τον αστυνόμο σε γραφείο που θα αποφασιστεί στην έδρα του δήμου μας και πλέον οι δημότες δεν θα ταλαιπωρούνται», σχολίασε ο κ. Νασιόπουλος. Σημειώνεται ότι με αφορμή το κλείσιμο του αστυνομικού σταθμού στην Αργαλαστή, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για παράβαση καθήκοντος και ενδεχόμενο δόλο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.Κι αυτό γιατί, μετά την κατάργηση του Αστυνομικού Σταθμού Αργαλαστής το 2013, οι κάτοικοι του Νοτίου Πηλίου αναγκάζονται για την εξυπηρέτησή τους να πηγαίνουν στο ορεινό χωριό Μηλιές μέσα από δύσβατο δρόμο, όπου βρίσκεται το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών.

Η απόσταση από Αργαλαστή έως τις Μηλιές είναι περίπου 30 χλμ. ενώ το Τρίκερι (που είναι το τελευταίο χωριό του Νοτίου Πηλίου) απέχει 80 χλμ. περίπου. Από τα χωριά του Πηλίου προς τις Μηλιές δεν υπάρχει συγκοινωνιακή σύνδεση και οι ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν ιδιωτικό όχημα και θέλουν να πάνε στο Α.Τ. Μηλεών, πρέπει να πάρουν λεωφορείο από τα χωριά του Πηλίου, να πάνε στον Βόλο (η πιο μακρινή διαδρομή, περίπου 80 χλ.) και από Βόλο να πάρουν άλλο λεωφορείο για να γυρίσουν στις Μηλιές (άλλα 60 χλμ) και αντιστρόφως.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου