ΤΟΠΙΚΑ

Φυλάκιση 30 μηνών για λαθρεμπορία καπνού

φυλάκιση-30-μηνών-για-λαθρεμπορία-καπνο-42550

Ποινή φυλάκισης τριάντα μηνών με τριετή αναστολή και εφέσιμη επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στους δύο Ρωσοπόντιους ηλικίας 44 και 42 ετών που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τρίτης στην ΠΑΘΕ για λαθρεμπορία καπνού.

Οι δύο καταδικασθέντες είχαν συλληφθεί καθώς σε έλεγχο της ΟΠΚΕ διαπιστώθηκε ότι κατείχαν 209,5 κιλά αφορολόγητου καπνού και 1.500 αφορολόγητα πακέτα τσιγάρων, τα οποία επρόκειτο να διακινήσουν με ζημία σε βάρος του δημοσίου ύψους 57.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ολόκληρο το παράνομο εμπόρευμα, όπως και το αυτοκίνητο των δύο Ρωσοπόντιων, και το ποσό των 270 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή τους ως προερχόμενο από διακίνηση.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους δύο κατηγορούμενους για διακίνηση λαθραίου καπνού, παρά το γεγονός ότι ο ένας εκ των κατηγορουμένων ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία εμπλοκή με την υπόθεση κι ότι βρισκόταν στο αυτοκίνητο γιατί έπρεπε να ταξιδέψει για τη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ενώ επέβαλε την ποινή με κατά πλειοψηφία απόφασή του, καθώς μία εκ των συνέδρων διαφοροποιήθηκε ως προς τις ποινές.

Οι κατηγορούμενοι δικάστηκαν χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, καθώς το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου όπου είχαν παραπεμφθεί αρχικώς την Τετάρτη είχε κριθεί αναρμόδιο, και οι κατηγορούμενοι ενέμειναν στους αρχικούς τους ισχυρισμούς.

Ο ένας κατηγορούμενος, ο οδηγός του αυτοκινήτου, ανέλαβε όλη την ευθύνη λέγοντας ότι ο συγκατηγορούμενός του δεν έχει καμία ανάμειξη. Είπε ότι αγόρασε το παράνομο φορτίο από Πακιστανό στην Αθήνα αντί του ποσού των 3.000 ευρώ και θα το διακινούσε στη Θεσσαλονίκη αντί του ποσού των 3.500 ευρώ. Για να δικαιολογηθεί για την πράξη του είπε ότι θα πωλούσε τον καπνό προκειμένου να έχει ένα συμπληρωματικό εισόδημα στην εργασία του, καθώς δεν έχει σταθερή απασχόληση.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος λέγοντας ότι χρειάζονταν να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να λάβει μία ένορκη κατάθεση από αυτόπτη μάρτυρα για ατύχημα που είχε στην Αθήνα. Είπε ότι ο συγκατηγορούμενος ανέλαβε να τον μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη από τη Λαμία καθώς είναι φίλοι, ενώ επισήμανε ότι έχει σταθερή απασχόληση.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου