ΤΟΠΙΚΑ

Υπερπροσπάθεια για τη «Φλόγα»

υπερπροσπάθεια-για-τη-φλόγα-42591

Ζωντανή κρατάει τη «Φλόγα» της ανθρωπιάς ο Βολιώτης Ολυμπιονίκης Νίκος Σκιαθίτης, ο οποίος δοκιμάζει για μια ακόμη φορά τις δυνάμεις του μέσω του κωπηλατικού μαραθώνιου χαρακτήρα τριάθλου, που θα πραγματοποιήσει διανύοντας 325 χιλιόμετρα από το λιμάνι του Βόλου παράκτια προς Στυλίδα, βόρειο Ευβοϊκό – νότιο Ευβοϊκό, με κατάληξη στην παραλία του Σχοινιά.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το μεγάλο εγχείρημα θα διαρκέσει τρεις μέρες, με εκκίνηση την Τετάρτη 25 Απριλίου στις 7 το πρωί από το λιμάνι του Βόλου, στο ύψος του Παπαστράτου, έως και το Σάββατο 28 Απριλίου, με κατάληξη στον Μαραθώνα.

Η κωπηλατική υπερπροσπάθεια που ξεπερνάει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής και τιτλοφορείται «Great Rowing Challenge» πλαισιώνεται από την παρουσία δεκάδων αθλητών, μέσω της δράσης που συνδιοργανώνεται από τη «Φλόγαθλον – LAVEyou» την τελευταία μέρα της δράσης. Συγκεκριμένα «συναντιόμαστε με άλλους αθλητές SUT, όρθιας κωπηλασίας σε σανίδα και κολυμβητές, οι οποίοι ακολουθούν το όλο εγχείρημά μας, τα 325 χιλιόμετρα, και καταλήγουμε όλοι μαζί στην παραλία του Σχοινιά, όπου θα γίνει ο τερματισμός», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Νίκος Σκιαθίτης.

Ο πολυβραβευμένος αθλητής εκφράζει για μια ακόμη φορά τη στήριξή του στα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες και τους γονείς τους, στέλνοντας παντού μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο έργο ζωής της «Φλόγας».

Παράλληλα, ο πρωταγωνιστής και «ψυχή» της προσπάθειας, υπογραμμίζει ότι η διαδρομή είναι παράκτια και θα πλαισιώνεται από την παρουσία εθελοντών. «Στο σκάφος θα κωπηλατώ μόνος μου, έχοντας την επιτήρηση – υποστήριξη οδικώς, από την Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου, αλλά και τον Κωνταντίνο Ποζαπαλίδη, που είναι διασώστης και φωτογράφος. Επίσης συμμετέχει η σύζυγός μου, Αρτεμις Σταθοπούλου που θα είναι στη διατροφική υποστήριξη», επισημαίνει ο ίδιος. Τα μέλη της ομάδας υποστήριξης θα κινούνται από ξηράς, παράλληλα και σε μικρή ακτίνα από τον Νίκο Σκιαθίτη, ο οποίος θα κωπηλατεί παράκτια, ώστε να υπάρχει άμεση πρόσβαση, επικοινωνία και δυνατότητα ανεφοδιασμού με τρόφιμα.

Κοντά στα παιδιά

Στόχος του φιλόδοξου εγχειρήματος είναι «βοηθήσουμε τα παιδιά της «Φλόγας» υπογραμμίζει ο Νίκος Σκιαθίτης, ενώ προσθέτει ότι το ζητούμενο είναι «η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την οικονομική ενίσχυση και η έμπρακτη βοήθεια στα παιδιά της Φλόγας».

Στον τερματισμό, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου 28 Απριλίου, θα παραβρίσκονται παιδιά και γονείς της «Φλόγας», αλλά και όσοι επιθυμούν να στείλουν το δικό τους μήνυμα ελπίδας επικροτώντας την προσπάθεια.

Επτά μόλις μήνες μετά το εγχείρημα που προηγήθηκε και περιελάμβανε τον περίπλου του Παγασητικού, με τη συνδρομή του κωπηλάτη Βασίλη Τσανταρλιώτη πάλι για τη «Φλόγα», ο Νίκος Σκιαθίτης εκφράζει για μια ακόμη φορά την ευαισθησία του και την αγάπη του για τα παιδιά. Στο μεταξύ, προετοιμάζεται εντατικά με όλες τις καιρικές συνθήκες. «Προπονηθήκαμε και με βαρυχειμωνιά, διαδικασία που μας ωφέλησε, για να ανταπεξέλθουμε στις θερμοκρασίες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, και πάει πάρα πολύ καλά από τον Δεκέμβρη που έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία. Πιστεύουμε να έχουμε και τον καιρό σύμμαχο, για να τερματίσουμε αισίως τον χρόνο μας», είπε.

Οι προπονήσεις συνεχίζονται, και όπως τονίζει ο ίδιος «η δυσκολία του εγχειρήματος δεν έγκειται τόσο στην επίδοση του αθλητή, αλλά στην επιμονή και υπομονή που έχεις, μέσα από τον χρόνο που διαρκεί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου