ΤΟΠΙΚΑ

Επέστρεψαν οι διαρρήκτες… αλά Ζωνιανά

επέστρεψαν-οι-διαρρήκτες-αλά-ζωνιαν-475589

Τρίτο χτύπημα των διαρρηκτών ΑΤΜ… αλά Ζωνιανά το τελευταίο εξάμηνο στη Μαγνησία. Φορτηγό, πιθανότατα κλεμμένο, και χοντρό συρματόσκοινο χρησιμοποιήθηκαν από επίδοξους κακοποιούς χθες τα ξημερώματα για την απομάκρυνση μηχανήματος αυτόματης ανάληψης χρημάτων της Εθνικής Τράπεζας στη Ν. Αγχίαλο.
 
Όμως το συρματόσκοινο, την ώρα που οι δράστες επιχείρησαν να σύρουν το ΑΤΜ έσπασε εξαιτίας του μεγάλου βάθους που ήταν τσιμενταρισμένο το μηχάνημα. Από το τράβηγμα σείστηκαν τα κοντινά στο τραπεζικό μηχάνημα σπίτια και ο θόρυβος ξύπνησε περιοίκους. Με τις πιτζάμες πετάχτηκε στο δρόμο κάτοικος, η παρουσία του οποίου έκανε τους δράστες να εγκαταλείψουν άρον-άρον τις προσπάθειές τους. Οι δράστες αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή, σέρνοντας πίσω από το φορτηγό το κομμένο καλώδιο, το οποίο τίναξε τα σχέδιά τους στον αέρα.
 
Στο «μάτι» ληστών φαίνεται ότι βρίσκεται η Νέα Αγχίαλος, καθώς είναι το τρίτο χτύπημα στην περιοχή για την αρπαγή τραπεζικών χρημάτων. Η χθεσινή απόπειρα απομάκρυνσης του ΑΤΜ έγινε δύο περίπου μήνες μετά την απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα Ν. Αγχιάλου. Στο ίδιο τραπεζικό υποκατάστημα κουκουλοφόροι επιχείρησαν στις 26 Νοεμβρίου να «ξαφρίσουν» το χρηματοκιβώτιο.
 
Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν χάσει τον ύπνο τους, από τους συχνούς τελευταία… επισκέπτες.
 
Στις 3:55 το πρωί χθες μέλη συμμορία -εκτιμάται ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα- μετέβησαν στο ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, μπροστά σε τυροπιτάδικο της πόλης.
 
Στάθμευσαν με την όπισθεν το φορτηγό αυτοκίνητο, στο οποίο είχαν πιάσει τη μία άκρη του συρματόσκοινου. Σπάζοντας τις τζαμαρίες του καταστήματος πέρασαν την άλλη άκρη γύρω από το ΑΤΜ δένοντάς το. Ο οδηγός του φορτηγού πάτησε γκάζι, σε μια προσπάθεια να αποκολλήσει το τραπεζικό μηχάνημα και να το σύρει φεύγοντας.
 
Στα κοντινά σπίτια οι ένοικοί τους πετάχτηκαν όρθιοι από το ταρακούνημα, τη στιγμή που επιχειρήθηκε να ξεκολλήσει το μηχάνημα από το έδαφος. Φοβούμενοι τη σύλληψή τους, οι καλά οργανωμένοι κακοποιοί, πήραν το δρόμο της εξαφάνισης.
Την υπόθεση ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, αναζητώντας τους δράστες. Σύμφωνα με μαρτυρίες εκτός από τους κακοποιούς που επέβαιναν στο φορτηγό, άλλοι δύο τουλάχιστον μετείχαν στην ίδια ομάδα. Ο ένας -τουλάχιστον- με ΙΧ αυτοκίνητο, ο οποίος είχε το ρόλο τσιλιαδόρου και άλλος ένας με δεύτερο όχημα, το οποίο έκανε «περιπολία» στα γύρω οικοδομικά τετράγωνα.
 
Με την ίδια μέθοδο, άγνωστοι ακόμη δράστες, είχαν επιχειρήσει στις 15/7/2010 να ξηλώσουν το ΑΤΜ που ήταν εγκατεστημένο στο Δημαρχείο Κάρλας.
Για το τραπεζικό μηχάνημα στο Δημαρχείο ήταν η τρίτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που είχε γίνει στόχος δραστών, γι’ αυτό και είχε τεθεί υπό αστυνομική επιτήρηση. Όμως οι δράστες φαίνεται ότι παρακολουθούσαν τις κινήσεις αστυνομικών και ανέλαβαν δράση λίγο μετά την αναχώρηση του περιπολικού που βρίσκονταν στο σημείο.
 
Στις 31/5/2010 ομάδα διαρρηκτών απομάκρυναν το τραπεζικό μηχάνημα από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σούρπης. Το αλυσόδεσαν και το έσυραν πίσω από κλεμμένο φορτηγό για τρία χιλιόμετρα. Ενώ το φορτηγάκι διέσχιζε τον οικισμό της Αγίας Τριάδας, το ΑΤΜ χτύπησε σε τοίχο, διαλύθηκε και… πρόσφερε στους δράστες το χρηματικό ποσό των 12.400 ευρώ.
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου