ΤΟΠΙΚΑ

Με το Express Σαντορίνη στις Β. Σποράδες

με-το-express-σαντορίνη-στις-β-σποράδες-475667

Ακινητοποιημένο παραμένει από την Πέμπτη, οπότε και παρουσίασε μηχανική βλάβη, στο λιμάνι του Βόλου το επιβατηγό πλοίο Express Σκιάθος. Εδώ και δύο μέρες τα νησιά των Βορείων Σποράδων εξυπηρετούνται ακτοπλοϊκά από τα δελφίνια και τα flying cat, ενώ σήμερα και έως ότου αποκατασταθεί η βλάβη δρομολόγια θα εκτελεί το Express Σαντορίνη.

Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη το Express Σκιάθος απέπλευσε από το λιμάνι του Βόλου στις 9.00 το πρωί για να εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιο του στη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο.

Περίπου πενήντα λεπτά μετά τον απόπλου το πλοίο παρουσίασε μηχανική βλάβη, συγκεκριμένα παρουσιάστηκε πρόβλημα στην αριστερή κύρια μηχανή, και κατέπλευσε με μειωμένη ταχύτητα στις 10:35 π.μ. στο λιμάνι του Βόλου για τον έλεγχο και την επισκευή του.

Άμεσα στο πλοίο μετέβη το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης, όπου και διαπιστώθηκε πως υπήρξε φθορά του λευκού μετάλλου του τριβέα βάσεως της αριστερής κύριας μηχανής και στη συνέχεια η Λιμενική Αρχή απαγόρευσε τον απόπλου μέχρι και την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Μέχρι και χθες Παρασκευή το Express Σκιάθος βρισκόταν δεμένο στο λιμάνι του Βόλου και αναμένεται η ρυμούλκησή του στο λιμάνι του Πειραιά ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη, ενώ από σήμερα για την εξυπηρέτηση των νησιών δρομολογείται το Express Σαντορίνη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Λιμενικής Αρχής το πλοίο θα ξεκινήσει σήμερα το πρωί, Σάββατο, από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το λιμάνι του Βόλου, ώστε να εκτελέσει το προγραμματισμένο πρωινό δρομολόγιο.

Να σημειωθεί ωστόσο πως επειδή το πρωινό δρομολόγιο είναι στις 9.00 το πρωί, από το λιμεναρχείο ενημέρωσαν ότι υπάρχει περίπτωση να υπάρξει καθυστέρηση στην αναχώρηση, η οποία θα εξαρτηθεί από την ώρα άφιξης του πλοίου, κάτι που δεν τους είχε γνωστοποιηθεί μέχρι και το βράδυ.

Πάντως τις δύο προηγούμενες ημέρες η εξυπηρέτηση των επιβατών γίνονταν με δελφίνια και flying cat και μάλιστα προστέθηκε εκτάκτως ένα ακόμη ιπτάμενο δελφίνι στη γραμμή των Βορείων Σποράδων, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο του «Εξπρές Σκιάθος».

Απαγορευτικό για την «Αλκυόνη»

Αγκυροβολημένο παρέμεινε και χθες στο λιμένα Λαυρίου το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Αλκυόνη» με απαγορευτικό απόπλου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στις περιοχές πλόων του. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η αρμόδια ναυτιλιακή εταιρία, θα υπάρξει ενημέρωση όταν επιτραπεί ο απόπλους του πλοίου.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου